Wie sluit zich aan bij ZAP-vrijwilligster Cato?

Foto:

Op woensdag 31 juli werd de 95-jarige mevrouw Cato Smetsers-Machielsen door de Gemeente Oirschot geregistreerd als de 31e ZAP vrijwilliger (Zwerf Afval Pakker). Ze ontving uit handen van Nico Jansen van ONSBURO.EU een prachtig boeket bloemen en uitrusting om zwerfafval op te ruimen. Vanaf nu kan Cato in officieel tenue op pad gaan om in de bossen van Landgoed De Baest zwerfafval op te gaan ruimen. Ze is heel blij dat ze ondanks haar hoge leeftijd een steentje bij kan dragen aan het schoonhouden van de Gemeente Oirschot en ze hoopt dat anderen haar voorbeeld zullen volgen.

De Gemeente Oirschot heeft nu 31 vrijwilligers, die zich aangemeld hebben als ZAP vrijwilliger. Maar de gemeente is op zoek naar meer vrijwilligers. Als ZAP vrijwilliger ga je zelfstandig of samen met buurtgenoten, op het moment dat het jou/jullie uitkomt, tijdens een wandeling het zwerfafval opruimen dat je tegenkomt.

De Gemeente Oirschot zorgt ervoor dat jij van alle materialen wordt voorzien. Zoals een hesje, handschoenen, grijper, afvalzakken en afvalzakhouder. Ook draagt de gemeente er zorg voor dat de zakken zwerfaval bij jou aan huis opgehaald worden.

Wil jij zelfstandig of in een groepje aan de slag gaan om jouw buurt een stukje schoner te maken ? Dan kun je jezelf aanmelden om zwerfafvalpakker (ZAP vrijwilliger) te worden. Stuur hiervoor een email naar teamschoon@onsburo.eu of bel naar Nico Jansen (06-46882303). Cato Smetsers-Machielsen zal heel blij zijn als veel mensen zich aanmelden…

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden