Foto:

MarktConform: Walter & Amy

De Oirschotse weekmarkt is elke dinsdagochtend 'the place to be'. Bijna dertig kramen vullen dan het gezellige plein voor de St. Petrusbasiliek, voor het marktpubliek is het heerlijk struinen tussen de grote diversiteit aan kramen. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is er te koop, van verse vis tot exotisch fruit en van hippe jeans tot heerlijk geurende stroopwafels. Veel van de marktkooplui komen al sinds jaar en dag in Oirschot. Ze stellen zich graag aan je voor. Deze week: Walter (59) en Amy (24) van de Bersselaar uit Schijndel.

"Wij hebben met onze kraam alweer veertig jaar een standplaats op de Oirschotse weekmarkt. Destijds kwam ik hier in Oirschot terecht via een oom en tante van me.

Wij verkopen allerhande beenmode, in alle soorten en maten natuurlijk, desgewenst met een stukje goed advies erbij. Het leuke van de markt in Oirschot is natuurlijk het sfeerrijke centrum, de gezellige weekmarkt zelf en de mensen hier.

De weekmarkt in Oirschot vind ik een echte aanrader, met name voor de hoge kwaliteit die je hier altijd hebt. Het zegt natuurlijk ook wel iets, dat wij zelf na al die jaren nog steeds héél graag naar Oirschot komen!"

Op marktdagen geldt er op de Markt een parkeerverbod van 6.00 tot 15.00 uur. Bij speciale gelegenheden, zoals met de kermis, of Oirschot Winterparadijs wordt de markt verplaatst naar de St. Jorisstraat.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden