Column Rens

Zuyver (1)

Foto:

Gevlucht voor de Saharatemperaturen, belandden we 's middags bij een regionaal bekend strand, nabij een strandtent die nogal pompeus 'Zuyver' was gedoopt. Nu ik erover nadenk vind ik 'pompeus' nogal een pompeus woord. Maar dat geheel terzijde. Het eerste wat opviel, was een dreigend hekwerk van Trumpiaanse afmetingen, dat het strand opdeelde in een soort Mexico en USA. Misschien dat met het hek de 'Zuyverheidsgedachte' veilig moest worden gesteld, maar of er werkelijk zo'n boreale gedachtegang achter zat weet ik niet zeker. Omdat wij aan onze kant bediening hadden en ligbedjes, vermoed ik dat wij USA waren.

Op zeker moment moet dan natuurlijk het vochtgehalte op peil worden gebracht. Gelukkig liep er een zeer gedienstige en hevig zwetende werkstudent rond om de bestellingen op te nemen. Hij noteerde bij de dames naast ons, ik schat een moeder van mijn leeftijd, met een mooie dochter van een jaar of twintig, 'tweemaal Spa Rood'. Die kwam ook aardig snel en al oberend probeerde hij er nog wat extra 'effort' in te leggen met een grapje over de luxueuze situatie op de bedjes, door een Chinees vrouwtje te imiteren dat met een hoog stemmetje een 'massadzjie' aanbiedt. Mogelijk verstapte hij zich over een ongelijk stuk in het terras, omdat hij verblindt was door de schoonheid van de dochter. Wie zal het zeggen? In ieder geval: één der glazen ijskoude Spa Rood belandde in zijn geheel op de onbedekte rug van de moeder. Die trok een gezicht, zoals we dat weleens zien bij het in één brute ruk ontharen van een flink stuk lichaam. De mooie dochter lachte zich een breuk en de arme knul wist niet meer waar hij het had, terwijl het zweet nu uit al zijn poriën leek te spuiten.

Toch herpakte het aanstormend horecatalent zich en hij opperde om snel een nieuw glas te halen. Bij zijn terugkeer sprak hij nog geestig: "Ik zal nu maar niet over de 'massadzjie' beginnen hè?" Kwiek bukte hij zich, mogelijk net iets te kwiek, of wellicht was hij gewoon weer afgeleid door de mooie dochter, want hij hield zijn dienblad net iets te schuin, waardoor het ijskoude glas Spa Rood ten tweede male over de onfortuinlijke moeder plensde.

Wordt vervolgd.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden