Martien van de Ven (70) gaat er nog steeds voor en is zo een voorbeeld voor veel ouderen door zijn gezonde levensstijl (archieffoto).
Martien van de Ven (70) gaat er nog steeds voor en is zo een voorbeeld voor veel ouderen door zijn gezonde levensstijl (archieffoto). (Foto: Ad van Zelst)

Martien van de Ven loopt Nederlands record

Martien van de Ven uit Oirschot heeft veel over voor zijn grote passie hardlopen. Ondanks zijn 70 jaar gaat hij elke week een aantal keren hardlopen op de Oirschotse Heide. Deze zware training heeft hem als lid van Atletiek Oirschot ontelbare clubrecords opgeleverd. Hij werd er zelfs Nederlands kampioen mee. In de categorie M70 heeft hij onlangs een nieuw uurrecord neergezet.

Oirschot - Deze resultaten komen niet vanzelf, hij moet er veel voor doen en zichzelf veel ontzeggen. Maar hij doet het graag, want hardlopen is zijn lust en zijn leven. Daarbij heeft hij grote voorbeelden uit het verleden, zoals Piet van de Sande en Fons Veldhuizen, beide Nederlandse toppers uit Oirschot, waarmee Martien nog getraind heeft. Martien is een aantal malen flink geblesseerd geweest, maar hij is elke keer weer op een hoog niveau teruggekomen. Dat getuigt van een onbreekbare wil en doorzettingsvermogen.

Ook het afgelopen jaar is Martien weer geplaagd door een heftige blessure, maar hij is gedoseerd blijven trainen en nu was hij weer zo ver dat het tijd was om een bijzondere uitdaging aan te gaan. Vrijdag 5 juli was Martien in Sint-Truiden in België om daar te proberen een Nederlands uurrecord te vestigen. Hoewel de wedstrijd pas om 22.15 uur van start ging, was het benauwd warm. Geen ideale omstandigheden om een topprestatie te leveren.

12.911 meter in uur

Martien ging er echter tussen de meest Belgische atleten vol voor. Tijdens de wedstrijd voelde hij het gebrek aan wedstrijdritme, maar bij de finish bleek toch dat hij geslaagd was in zijn missie. In één uur had Martien 12.911 meter afgelegd en dat betekende een Nederlands record in zijn categorie M70. Tot Martiens verrassing bleek ook dat hij de wedstrijd bij de M70 had gewonnen én kampioen was geworden van Belgisch Limburg.

Al die weken van hard trainen hadden dus resultaat opgeleverd. Bijna niets is onmogelijk als je het echt wilt en ervoor gaat, dat had Martien weer eens bewezen. Atletiek Oirschot mag trots zijn op deze topper.

Meer berichten