Bron: Heemkundekring Den Beerschen Aard
Bron: Heemkundekring Den Beerschen Aard (Foto: )
Groeten uit

Groeten uit De Beerzen: Harmonie en Priesterfeest

De Beerzen - Op die Tweede Paasdag, 19 april 1954, trok een lange stoet Beerzenaren naar het Hoogeind in Oostelbeers. Daarbij was ook Harmonie De Vriendschap met het vaandel (uit 1924) voorop. De muzikanten konden nog niet beschikken over een uniform; in de jaren zestig verschenen zij voor het eerst in hun nieuw tenue.

Voorop draagt Kees van Hoof trots het vaandel, in 1924 geschonken door Jonkheer Arnoldus de la Court en Marie barones de Bethune. Al meer dan 105 jaar had dit muziekgezelschap de diverse feesten en optochten in het dorp opgeluisterd. Zo ook op deze dag van de Plechtige Eerste H. Mis van de neomist Jan van Dooren, die op 28 maart 1954 in Oirschot in de kapel van de Paters Montfortanen tot priester was gewijd.

Jan van Dooren was op 25 juli 1926 in Oostelbeers geboren als zoon van Johannes van Dooren en Johanna Roefs. Hij overleed op 12 juli 2004 in Eindhoven en werd op 17 juli 2004 op het kerkhof van Oostelbeers begraven. Deze beminnelijke en vriendelijke Beerzenaar zou 23 jaar werkzaam zijn in de Missie van Malawi en daarna zijn weldoende werk voortzetten als pastoor van respectievelijk Gerwen, Nederwetten en Nuenen.

Op de foto zien we op de achtergrond de werkplaats van timmerman Adriaans.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden