Foto:

MarktConform: Noortje & Charley

De Oirschotse weekmarkt is elke dinsdagochtend 'the place to be'. Bijna dertig kramen vullen dan het gezellige plein voor de St. Petrusbasiliek, voor het marktpubliek is het heerlijk struinen tussen de grote diversiteit aan kramen. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is er te koop, van verse vis tot exotisch fruit en van hippe jeans tot heerlijk geurende stroopwafels. Veel van de marktkooplui komen al sinds jaar en dag in Oirschot. Ze stellen zich graag aan je voor. Deze week: Noortje (55) en Charley van de Sande-van den Hout uit Oirschot.

"Al heel lang ging ik met mijn vader naar de Oirschotse weekmarkt. Indertijd was het nog maar eens per maand trouwens. Dus dat is echt lang geleden.

Nu sta ik hier alweer een hele tijd met mijn dochter Charley in de kraam. Voor mij is de Oirschotse markt altijd bijzonder, want ik ben zelf in dit mooie dorp geboren en getogen. Wij verkopen fournituren: dus alles voor de 'zelfmaakmode' en voor het repareren van je kleding.

Het leuke aan deze weekmarkt is wel dat het echt dorps is: iedereen kent elkaar en het is heel gemoedelijk. Deze markt is echt een aanrader, omdat je hier werkelijk voor van alles terecht kunt!"

Op marktdagen geldt er op de Markt een parkeerverbod van 6.00 tot 15.00 uur. Bij speciale gelegenheden, zoals met de kermis, of Oirschot Winterparadijs wordt de markt verplaatst naar de St. Jorisstraat.

Meer berichten