95-jarige Cato helpt Moeder Natuur een handje

Cato Smetsers-Machielsen en haar verzameling afval.
Cato Smetsers-Machielsen en haar verzameling afval. (Foto: )

Afgelopen zondag was de 95-jarige Cato Smetsers-Machielsen met haar zoon Henk aan het wandelen op Landgoed De Baest.

Oirschot - De zandstraat tussen het Wilhelminakanaal en het viaduct over de A58 is altijd haar favoriete wandelplek geweest, want daar heeft ze gedurende tientallen jaren elke dag gewandeld, weer of geen weer. Altijd genoot ze van de prachtige oude beuken en het geluid van de zingende vogels.

Helaas wordt deze straat (Kattenbergseweg) tegenwoordig veelvuldig door mensen gebruikt voor het storten van afval, waaronder complete keukens en zakken vol met huisafval. Cato en haar zoon Henk zagen ook deze keer weer veel afval liggen, waaronder ontelbare blikjes frisdrank. Omdat al dit afval het bos ontsierde, besloten Cato en Henk de blikjes te gaan verzamelen. Binnen een mum van tijd was de rollator van Cato gevuld met blikjes en daarmee reed ze terug naar het Wilhelminakanaal, waar ze de wandeling begonnen waren. Dat viel niet mee, want de rollator moest door het losse zand, maar Cato was onvermoeibaar.

Toch wel een beetje moe, maar voldaan, reed ze met haar zoon Henk weer terug naar Oirschot. De rommel langs de Kattenbergseweg was opgeruimd.

Heel veel (jonge) mensen kunnen een voorbeeld nemen aan de 95-jarige Cato, die op deze dag Moeder Natuur een handje geholpen heeft. Misschien gaan anderen haar voorbeeld volgen, dat zou heel mooi zijn.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden