Concentratie tijdens een van de bosspelletjes in Nistelrode
Concentratie tijdens een van de bosspelletjes in Nistelrode (Foto: )

VKJZ ontwaakt uit winterslaap

Rudi Muller

Voorbereidingen op volle toeren

Nadat het seizoen traditiegetrouw werd afgetrapt met de Avond4daagse, is het nu de zomervakantie in zicht komt tijd voor de activiteiten van Stichting VKJZ. Het team, dat maanden geleden al opstartte met een doe- en denkmiddag onder leiding van inspirator en voormalig VKJZ-lid Ramon Vullings, is klaar om voor de jongste jeugd van Oirschot weer een uitdagend programma neer te zetten.

Oirschot - De middag heeft er aan bijgedragen dat er wat dingen veranderd zijn binnen de organisatie. Voorzitter Lennard van de Laar vertelt: "We merkten dat het lastiger werd om vrijwilligers te enthousiasmeren en zijn gaan kijken waar dat aan zou kunnen liggen. Wat we nu denken is dat men zich fanatieker in zal zetten voor de stichting, als de eigen inbreng en verantwoordelijkheid toeneemt." Waar vroeger vooral het bestuur de activiteiten droeg, zijn nu alle vrijwilligers actiever betrokken bij het samenstellen en organiseren van het programma.

Om te beginnen reist het gezelschap op 6 juli wederom af naar Duitsland. In Kevelaer vindt men attractiepark Irrland waar een heus maïs-zwembad een van de highlights mag worden genoemd. Twee dagen later wordt er onder voorbehoud een rondleiding door het PSV-stadion georganiseerd en nog een dag later staat het 'koken rond de wereld' op het programma. Bij het Hof van Solms gaan de kinderen verschillende gerechten maken die een link hebben met een bepaald land. Uiteraard wordt alles daarna lekker opgegeten. Wat ook weer terugkeert in het programma is het X-treme apenkooien bij sporthal de Kemmer. Alles wordt uit de kast gehaald en binnen het grote apenkooi-parcours worden verschillende spelvormen uitgevoerd. Op maandag 22 juli heeft de Ster haar ruimte beschikbaar gesteld, zodat een groep kinderen cup cakes kan bakken en versieren. Op de woest begroeide gravelbanen van de Kemmer, vindt op 28 juli een heus NERF-toernooi plaats. Wie niet wordt geraakt, heeft de mogelijkheid om de vlag te veroveren en zich tot NERF-koning te kronen. Na al deze activiteiten moet het spektakelstuk nog komen. Tussen 4 en 10 augustus heeft VKJZ namelijk weer de beschikking over kampeerboerderij de Vrije Lust in Nistelrode, waar alweer voor de zevende keer het kamp plaatsvindt. In twee groepen, gedurende de eerste halve week de kinderen van elf tot vijftien en daarna die van zes tot elf, gaat men een volle week op kamp om daar in de bossen en op de boerderij een geweldige week te beleven. Het seizoen wordt afgesloten op 17 augustus met een pubquiz bij de Heistal.

Dat men er zin in heeft is zeker, dat er genoeg te beleven valt voor verschillende leeftijden ook. Neem voor de volledige agenda en verdere informatie een kijkje op www.vkjz.nl. Op maandag 1 juli werd het mogelijk om in te schijven voor alle activiteiten en op donderdag 4 juli is er een informatie- en betaalavond. VKJZ ziet er naar uit de vele bekende en hopelijk ook nieuwe gezichtjes te mogen begroeten gedurende het seizoen.

Meer berichten