Het winnende estafetteteam Gabi Jansen, Milou van Mierlo en Jonne Besselink
Het winnende estafetteteam Gabi Jansen, Milou van Mierlo en Jonne Besselink (Foto: Ad van Zelst)

Winnnaars van over de hele wereld

Anita Docters van Leeuwen

Run-Archery Cupwedstrijd Oirschot

Run-Archery Oirschot verzorgde op zaterdag 29 junivoor de tweede keer een wedstrijd voor de Dutch Run-Archery CUP georganiseerd, onder leiding van Tonny van Kuringen (handboogvereniging Aurora) en Wally van Mierlo (Atletiek Oirschot).

Oirschot - Deelnemers kwamen van verschillende verenigingen uit het land, maar ook uit Duitsland en zelfs Rusland. Totaal waren er 24 deelnemers, zowel met meer dan 30 jaar als met minder dan 3 weken ervaring.

Het programma begon extra vroeg, was vanwege de warmte compacter en aangepast naar de sprint: 3×400 meter hardlopen, tussendoor 2 schietbeurten op 4 doelen met 6 pijlen. Voor elk doel dat je niet hebt geraakt moet je een strafronde van 60 meter rennen. Klein stukje zou je denken… toch maakt het een wereld van verschil. De gemiddelde tijd in de finale was namelijk 7 minuten en 41 seconden. Heb je meer dan 8 pijlen nodig óf moet je de extra meters lopen, dan vliegt je tijd omhoog.

De dag begon met de kwalificatie, 30 seconden na elkaar starten de deelnemers. Op basis van de tijd die je neerzet wordt je ingedeeld in finale A, B of C.

Na afloop van de finale werd een mooie estafetteronde gehouden, elk team bestond uit 3 deelnemers, eerst hardlopen, dan schieten en snel - soms met strafrondes - naar de finish.

De organisatie, met veel vrijwilligers, heeft een fantastische dag georganiseerd. Helaas moest door de extreme hitte en de aanwezigheid van eikenprocessierupsen het format worden aangepast en het bos gemeden. De aanwezigheid van schaduw (tenten), een watersproeier en voldoende water en ijsjes compenseerde dit ruimschoots.

De Dutch Run-Archery CUP competitie bestaat uit in totaal 5 wedstrijden. In 2019 nog twee te gaan, in Zoetermeer en Wageningen. Enthousiast geworden door dit verhaal? Kijk op www.handboogsport.nl en voel je vrij om een keer mee te trainen. Zelfs met maar enkele keren ‘onder de boog’ staan kun je namelijk een verrassende score neerzetten.

Uitslagen

Maxim Menshikow van team Russia ging naar huis met de 1e prijs Heren Senioren (5:45 min.). 2e plaats voor Joost Immink, van Sint Switbertus (uit Lichtenvoorde) en Theun van de Wiel op de 3e plaats. Net als Sandra Szulc van team Germany verliet Oirschot met een verdiende 1e prijs Dames Senioren (6:28 min). Gevolgd door Milou van Mierlo en Gabi Jansen, beide van de Run-Archery groep Oirschot. Mathijs Barkel van Avalon Sports (uit Apeldoorn) werd winnaar bij de Heren Junioren (6:04 min.) en Lea Seyfried (Team Germany) 1e Jeugd Dames (9:41 min). Henri Polman werd 1e in de Heren Masters (8:07 min.) en Tonny van Kuringen bij de Dames Masters (9:01 min). De estafette werd gewonnen door het ijzersterke team van 3 jongedames van Run-Archery groep Oirschot, Gabi Jansen, Milou van Mierlo en Jonne Besselink.

Meer berichten