Foto:

MarktConform: Mark van Lieshout

De Oirschotse weekmarkt is elke dinsdagochtend 'the place to be'. Bijna dertig kramen vullen dan het gezellige plein voor de St. Petrusbasiliek, voor het marktpubliek is het heerlijk struinen tussen de grote diversiteit aan kramen. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is er te koop, van verse vis tot exotisch fruit en van hippe jeans tot heerlijk geurende stroopwafels. Veel van de marktkooplui komen al sinds jaar en dag in Oirschot. Ze stellen zich graag aan je voor. Deze week: Mark van Lieshout (55) uit Helmond met zijn broodkraam.

"In Oirschot heb ik nu al 34 jaar een standplaats op de weekmarkt. Voorheen was er nog geen broodkraam aanwezig, dus ik zag mogelijkheden hier en heb me aangemeld. Toen kreeg ik een plaats; zo eenvoudig kan het soms zijn. In mijn kraam verkoop ik natuurlijk allerhande soorten brood, maar ook banketwaren en zelfs diverse snacks, waaronder uiteraard ons heerlijke worstenbrood. Het marktplein in Oirschot is echt supergezellig met zijn vele terrasjes en daarmee is het ook een hele mooie locatie voor een weekmarkt.

Alleen al voor die gezelligheid zou ik deze weekmarkt kunnen aanbevelen, maar je vindt er ook nog eens een grote diversiteit in een heel scala aan producten. Vroeger was het trouwens ook al gezellig, dan gingen we met de vele marktkooplui na de markt nog samen een kop koffie drinken bij De Beurs en af en toe ook nog wel een borreltje hoor. In die tijd zaten we de kastelein nog weleens te dollen ook, haha!"

Meer berichten