Er wordt 10.000 euro gevraagd om kinderen met oogproblemen te helpen.
Er wordt 10.000 euro gevraagd om kinderen met oogproblemen te helpen. (Foto: )

Stichting Harapan zet zich in voor oogzorg

Oirschot/Best - In een groot deel van het Indonesische eiland West-Timor is de bevolking extreem arm. Aan de veel voorkomende oogproblemen werd/wordt nauwelijks aandacht besteed.

De zusters van de Indonesische Franciscanessen op het centrum Hidup-Baru in Atambua zijn in 2017 met steun van Harapan, de Pio stichting uit Tilburg, de Johanna Donk-Grote stichting en de Lionsclub Best-Oirschot begonnen met het Oogproject. De zusters willen voor de periode 2019 tot en met 2021 het project continueren en hebben daarvoor een beroep gedaan op Harapan. Er is 10.000 euro nodig en de zusters zet hiervoor stichting Harapan zich in.

Onlangs werd een bijdrage ontvangen van 2.500 euro van de Johanna Donk-Grote Stichting. Eerder dit jaar droegen het zangkoor van de Trouwlaan uit Tilburg en de geloofsgemeenschap Antonius in Beweging uit Best samen al 1.600 euro bij. Harapan bestemt 1.000 van de statiegeldacties aan het dit project. Van de Lionsclub Best-Oirschot komt dit jaar nog 500 euro. Het project kan hiermee nog niet volledig worden uitgevoerd, Voor het tekort worden nog meer fondsen benaderd.

Meer berichten