De Bali Runners met zuster Jeannette.
De Bali Runners met zuster Jeannette. (Foto: )

Dag met een gouden randje voor Bali Runners

Van de redactie

Op zaterdagmorgen 8 juni vertrokken vier Bali Runners in de vroege morgen voor een reis naar Aerdenhout (bij Haarlem). Onderweg haalden ze in Tilburg Frater Ad Hems op, want die zou hen deze dag vergezellen op hun missie.

Oirschot - Na een lange file ter hoogte van De Veluwe, waar dieren op de snelweg liepen, bereikten ze toch nog op het afgesproken tijdstip de bestemming Klooster Alverna in Aerdenhout. Op deze bijzondere plek gingen ze een cheque van 20.000 euro overhandigen aan zuster Jeannette van Paassen. Deze cheque vertegenwoordigde het bedrag dat de Bali Runners met de fantastische hulp van hun donateurs en sponsors bij elkaar hadden gebracht voor de financiering van de operaties van 20 Indonesische kinderen, die altijd een beperking hadden gehad en nooit goed hadden kunnen lopen.

De operaties hadden plaats gevonden op het project van Pusat Rehabilitasi Harapan Jaya op Sumatra, dat bijna 40 jaar geleden is opgericht door Zuster Jeannette van Paassen. De Bali Runners werden hartelijk ontvangen door deze bijzondere vrouw, die heel blij verrast was dat ook frater Ad Hems bij de Bali Runners was, want zij kende hem nog van haar tijd in Indonesië. Bij de ontmoeting was ook Huub van der Heide aanwezig, een van de orthopedisch chirurgen, die elk jaar op Sumatra de kinderen mee opereert. Verder was ook de zus van Zuster van Jeannette van Paassen aanwezig en Nico Eijkemans, die een belangrijke rol vervult op het project Pusat Rehablitiasi Harapan Jaya. Het werd een heel warme ontmoeting met als hoogtepunt de overhandiging van de cheque.

Voordat ze vertrokken drukte Zuster Jeannette van Paasen hen op het hart om al de lieve mensen te bedanken, die op de een of andere manier bijgedragen hebben aan het bedrag van 20.000 euro, waardoor 20 Indonesische kinderen een kans op een betere toekomst hebben gekregen. De Bali Runners sluiten zich hierbij graag aan en danken iedereen die hen in het afgelopen jaar heeft gesteund. Zonder hen was dit allemaal niet mogelijk.

Meer berichten