Martien van de Loo nieuwe driebandenkampioen van Oirschot

Zaterdag 15 juni vond de finale van het driebandenkampioenschap van Oirschot plaats in café de Zwaan in Middelbeers. In een zeer spannende finale werd Martien van de Loo de nieuwe kampioen.

Na de voorronde met 40 deelnemers op 5 verschillende locaties in Oirschot, Spoordonk en de Beerzen, bleven er nog 8 strijders over. Deze 8 spelers kruisten de keuen in deze finale.

Aan het eind van de dag mochten de 2 beste spelers de finalepartij spelen. Dat waren Martien van de Loo en Bernard Rommens. Martien moest er 8 maken, Bernard 11 (in 30 beurten). Nadat Bernard in het begin 3 punten voorsprong had genomen, slaagde Martien erin om in de 13e beurt langszij te komen.

Hoe dichter de partij bij het einde kwam, hoe spannender het werd. Maar de partij bleef gelijk op lopen. 4-4 in 13 beurten, 5-5 in 17 beurten, 6-6 in 20 beurten, 7-7 in 21 beurten, 8-8 in 28 beurten. En de partij eindigde in 9-9 in 30 beurten. Daarmee was Martien de kampioen. En Bernard een hele goede 2e.

Eén van de hoogtepunten van de finaledag was de eerste partij van Bernard, waar hij 23 caramboles in 30 beurten maakte. Dat was voor hem meer dan 200%.

Nog een mooi feitje is dat Martien van de Loo de enige deelnemer was die zich niet plaatste als poulewinnaar. Martien kwam als beste tweede in de poule, en dus als 8e in de finale.

Een terechte finale, met een terechte kampioen. 

Uitslag:

Martien van de Loo

Bernard Rommens

Henk van Kollenburg

Piet Quirijnen

Jan Hems

Johan Verweij

Toon van Ham

Jac van Heerebeek

Meer berichten