Waarom Brabant een kinderparadijs is!


Met kinderen op pad in Noord-Brabant? Met deze zes tips van locals wordt dat bezoek nóg leuker. Foto VisitBrabant
Met kinderen op pad in Noord-Brabant? Met deze zes tips van locals wordt dat bezoek nóg leuker. Foto VisitBrabant (Foto: )

Waarom Brabant een kinderparadijs is!

VisitBrabant

Zes tips van locals

Met kinderen op pad in Noord-Brabant? Met deze 6 tips van Locals wordt dat bezoek nóg leuker. Ontdek de Brabantse gastvrijheid, geniet van de vele kindvriendelijke hotspots en maak onvergetelijke herinneringen. Of zoals ze in Brabant zeggen: kind = koning!

1. De poort van De Efteling openen?

"Elke dag mag een kind de Efteling-poort open maken! Kom dus extra vroeg!," verklapt Claudia. En onze Locals hebben meer tips: "Slaap je in Bosrijk, Efteling Hotel of Het Loonsche Land? Dan mag je een half uur eerder het park in!," aldus local Monique. "Wie de Efteling-app downloadt, kan de actuele wachttijden zien." De Efteling is in 2019 bekroond tot leukste uitje van Nederland en 365 dagen per jaar geopend.

2. 15 Afrikaanse diersoorten in één oogopslag!

Waar anders dan in Safaripark Beekse Bergen... "Ga naar het terras van het Afrikadorp en je kijkt je ogen uit!", aldus Rob. "En overnacht je op Safari Resort, doe dan hetzelfde maar andersom: vanaf het terras bij Moto uitkijken tot aan Afrikadorp." Local Florence: "Begin met de autosafari. Aan het begin van dag kun je in alle rust de dieren van dichtbij zien."

3. Uit de stad... De natuur in!

De levendige stad combineren met een natuurwandeling? Brabantse steden worden omringd door tal van natuurgebieden, waar kinderen volop kunnen rennen, klimmen en klauteren. De favorieten? Het Mastbos bij Breda, Het Bossche Broek bij 's-Hertogenbosch, de Loonse en Drunense Duinen nabij Heusden en Tilburg én Fort de Roovere – met Mozesbrug en Pompejus Uitkijktoren – nabij Bergen op Zoom.

4. Kindvriendelijke musea

Local Vivianne: "Het Natuurmuseum in Tilburg is onze favoriet. De kinderen vinden de proefjes en ontdekkingen fantastisch."

Ook Vincentre in Nuenen en het Van Abbemuseum in Eindhoven vielen in de smaak, net als Museum en Kasteel Helmond: "In de zomer zijn hier allerlei activiteiten, zoals knutselen, speurtochten en koken. En na afloop loop je zo de stad Helmond in."

5. "Ik word uitvinder!"

Met Dutch Design Week, Graphic Matters, Het Design Museum en tal van hotspots, zit de design-liefhebber goed in Brabant. Ook kinderen kunnen hier volop experimenteren, ontdekken en uitvinden! Het Ontdekstation (Tilburg) en De Ontdekfabriek
(Eindhoven) kunnen kinderen tussen de 5 en 14 jaar zich naar hartenlust uitleven. "Hier maken ze spelenderwijs kennis met techniek. Een aanrader!," aldus local Jacqlien.

6. Waar vind ik het lekkerste ijsje van Brabant?

Local Inge: "Mijn kinderen gaan graag naar Heusden. Niet in de laatste plaats vanwege het Heusdens IJshuys." Local Dion tipt Intermezzo, aan de Heuvelring in Tilburg: "Meer dan 75 verschillende soorten ijs." Intelligentia ICE op Strijp-S is de favoriet van local Noud: "Het ijs is hier van een absoluut topniveau."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden