MarktConform: Johan van Eeuwijk

De Oirschotse weekmarkt is elke dinsdagochtend 'the place to be'. Bijna dertig kramen vullen dan het gezellige plein voor de St. Petrusbasiliek, voor het marktpubliek is het heerlijk struinen tussen de grote diversiteit aan kramen. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is er te koop, van verse vis tot exotisch fruit en van hippe jeans tot heerlijk geurende stroopwafels. Veel van de marktkooplui komen al sinds jaar en dag in Oirschot. Ze stellen zich graag aan je voor. Deze week: John van Eeuwijk (57) uit Eindhoven.

"Inmiddels kom ik al weer bijna veertig jaar op de Oirschotse weekmarkt. Aanvankelijk was de standplaats nog van mijn vader. Wij verkopen beddengoed en dat kun je echt in de ruimste zin van het woord zien: van lakens tot overtrekken en van slopen tot beddenspreien.

Als ik zou moeten zeggen wat de Oirschotse weekmarkt zo aantrekkelijk maakt, komt toch wel als eerste de gezelligheid in me op. Verder vind je hier een grote keuze aan zeer diverse artikelen, van kleding tot vers.

Dat is allemaal van hoge kwaliteit natuurlijk én ook nog eens voor bijzonder aantrekkelijke, lage prijzen. Wat wil je nog meer? Kom maar eens kijken: zien is geloven!"

Op marktdagen geldt er op de Markt een parkeerverbod van 6.00 tot 15.00 uur. Bij speciale gelegenheden, zoals met de kermis, of Oirschot Winterparadijs wordt de markt verplaatst naar de St. Jorisstraat.

Meer berichten