Breng een bezoekje aan de Oirschotse Kunst-en Cultuurmarkt

Op zondag 16 juni tussen 13.00 en 17.00 uur is aan het Vrijthof en in een stuk van de Molenstraat in Oirschot een sfeer te proeven van kunst en cultuur die je alleen vindt in Parijs op het 'Place du Tertre'. Er is dan een aanbod van verschillende vormen van kunst en er is de hele middag live-muziek en zang.

Bezoekers kunnen door de deelnemende kunstenaars zelf gemaakte schilderstukken, etsen, sieraden, beelden in verschillende maten van klei/keramiek en nog veel meer zien en kopen tegen redelijke prijzen. Er is ook te zien hoe uit natuursteen beelden gemaakt worden. Er staan 31 "Franse" kraampjes. Er zijn ook demonstraties tatoeëren (op geprepareerd leer). Kinderen kunnen gratis geschminkt worden. Er is ook een 'Pak je kunst automaat', waaruit je kleine kunstwerkjes kunt trekken tegen betaling en natuurlijk zijn er gezellige terrassen.

Bezoekers kunnen in het Boterkerkje en daar buiten tussen 13.10 en 16.35 uur genieten van muziek en zang.

Liedertafel 'Santé', het 'Seven Legs trompetquartet' en zanggroep 'Mixed Voices' treden op. Verder treden op: Boy Bol, een jonge getalenteerde (klassiek) gitarist en Louis van Overdijk geeft een optreden op zijn saxofoon. Harber (Harry Swinkels en Berrie Raaijmakers) spelen met piano en gitaar en zang Engelstalige luisterliedjes uit de 60, 70 jaren….tot heden. Kortom: een geweldige beleving op misschien wel het mooiste plekje van Oirschot. Vorige jaren waren de markten succes- en sfeervol. Dit jaar zal dat zeker niet anders zijn. De toegang is wederom gratis. Alleen als de weersvoorspellingen slecht zijn (regen en/of zeer harde wind) gaat de markt niet door.

'Petit Montmartre' wordt dit jaar voor de 7de keer gehouden en is een initiatief van de Stichting Amateurkunst Oirschot, Spoordonk, Oost-, West- en Middelbeers.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden