Bas Luiting
Bas Luiting

Bas Luiting vertelt: van petfles naar...

Tien jaar geleden al ontwikkelde hij een kabelgoot van aardappelschillen, later werd een verticale zeecontainer omgebouwd tot studentenwoning. Hij houdt niet van verspilling. Maker, ontwerper en consultant Bas Luiting inspireert geïnteresseerden in de wereld van de kringloopeconomie.

Oirschot - Het boek Circulaire Economie als Lifestyle is een makkelijk leesbaar boek over zijn kijk om naar een samenleving te groeien die de grootscheepse verspilling van materialen en grondstoffen creatief hergebruikt. Bibliotheek de Kempen nodigt Bas Luiting uit in Oirschot voor een inspirerende lezing.

Plug In City: een circulair bedrijfsverzamelgebouw op Strijp-S in Eindhoven, mede door hem geïnitieerd, ontving november 2017 de Award voor ‘Beste Circulaire Werklocatie van Nederland. Het is opgebouwd uit sloopafval, afgedankte bouwmaterialen en hergebruikt plastic. Bas Luiting wil mensen meegeven dat je producten zó slim kan ontwerpen en fabriceren dat elk onderdeel ervan een oneindig aantal nieuwe levens krijgt. Luiting begint dicht bij huis, bij de consument/burger.

Geïnteresseerden zijn uitgenodigd deze lezing bij te wonen, gelieve eerst aan te melden. Woensdag 12 juni, van 19.30 tot 21.30 uur, Harmoniezaal restaurant de Burgemeester, Markt 21 te Oirschot. Vooraf aanmelden: https://kempen.op-shop.nl/1266/lezing-bas-luiting-circulair-denken-van-petfles-naar/12-06-2019 Toegang: 3,50 euro voor bibliotheekleden, 5,00 euro voor niet-leden.

Meer berichten