Middelbeerse tuinen bieden weer een intiem en sfeervol decor voor het Beers’ Theater Festival, met diverse vormen van podiumkunst.
Middelbeerse tuinen bieden weer een intiem en sfeervol decor voor het Beers’ Theater Festival, met diverse vormen van podiumkunst. (Foto: )

Spannende blind dates in de tuin…

Rens van Ginneken

Zesde editie Beers' Theater Festival

Ontroerende en ludieke muzikale en theatrale acts zijn weer de hoofdingrediënten van het Beers' Theater Festival op zaterdag 8 juni. De bezoekers worden verrast met spannende, theatrale 'blind dates' in zeer diverse Middelbeerse tuinen. De afterparty van deze zesde editie is in De Kemphaan, met de band Check.

Middelbeers – Voor medeorganisator Herm Kisjes blijft de uitdaging om er steeds een nieuwe twist aan te geven blijft. "Op de editie van vorig jaar, met optredens in Beerse tuinen, kregen we veel positieve reacties, na de edities in Beerse winkels en huiskamers. Vandaar dat we dat nu nog een jaartje herhalen. We vinden het gewoon erg leuk om te organiseren. Het is ook nodig om de cultuur te stimuleren, die zit toch een beetje in het verdomhoekje. Als je ziet wat er allemaal is wegbezuinigd. Zeker voor jonge artiesten is het belangrijk om 'meters te kunnen maken'. We kunnen geen dikke vergoeding bieden, maar de Beerse ambiance wordt altijd erg gewaardeerd. De kunst is ons te blijven onderscheiden, onder meer door verrassend te blijven", aldus Kisjes, die zelf ook nog optreedt met een gezelschap. Daarnaast zijn er nog twee theatervoorstellingen meer en drie muzikale optredens. Het concept blijft 'blind date': je weet dus vooraf niet welke optredens je in welke tuinen gaat zien.

Zarah Leander

Er zijn onder meer optredens van leerlingen van de Rock Academy en van de Konings Theater Academie in Den Bosch. Aan deze laatste opleiding is Hanna Koppenaal uit Amsterdam verbonden. "Ik ga à capella Duitse liedjes brengen van Zarah Leander, de beroemde zangeres van Zweedse afkomst die furore maakte tijdens het Nazibewind. Voor mijn voorstelling Über Haupt is zij weer vertrekpunt voor thema's als oorlog en liefde, goed en kwaad. Leander is een fascinerende persoonlijkheid. Ze tekende een miljoenencontract voor Goebbels' Nazipropagandamachine. Heeft ze haar ziel verkocht, of kon ze haar machtige positie juist inzetten om de liefde te promoten? Haar effect was niet gering. Mijn oma zei weleens dat Leanders muziek haar leven lichter maakte." In de Beerzen was Hanna Koppenaal nog niet eerder. "Ik ben erg benieuwd. Het spelen in een tuin is een leuke extra uitdaging: ik zal mij ter plekke aanpassen aan de situatie en de ruimte. Ik vermoed dat de intieme sfeer van een tuin juist meer mogelijkheden biedt voor interactie", zo besluit de theatermaakster.

Bezoekers reizen onder begeleiding en per fiets naar drie Beerse theatertuinen. Graag zelf een mok meenemen voor koffie of thee. Verzamelen bij De Kemphaan vanaf 19.30 uur, aanvang 20.00 uur. Kosten zijn 7,50 euro. De afterparty is ook weer bij De Kemphaan vanaf 22.00 uur en gratis toegankelijk. De pop- en rockband Check treedt dan op. Deze theateravond wordt mede mogelijk gemaakt door het Ad Hoeven Theaterfonds.

Meer info: www.beerstheaterfestival.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden