De Oirschotse en Spoordonkse kinderen van de Piramide in Bladel poseren voor 'hun' limo.
De Oirschotse en Spoordonkse kinderen van de Piramide in Bladel poseren voor 'hun' limo. (Foto: )

Limo als verrassing voor leerlingen

Rens van Ginneken

Initiatief Rotary Best-Oirschot

Een leuke verrassing gisteren voor Oirschotse en Spoordonkse leerlingen van SBO de Piramide in Bladel. In plaats van het gebruikelijke taxibusje, wachtte er dinsdagmiddag een heuse limousine om het zevental te vervoeren. In de limo werd er zelfs nog geproost met een glaasje (kinder-) champagne.

Oirschot - Op de Markt in Oirschot werden de verraste kinderen opgewacht door ouders en grootouders en kon er ook nog een ijsje gegeten worden. In december stond er een wensboom van Rotaryclub Best-Oirschot op winkelcentrum De Loop in Oirschot, waaraan tal van wensen werden opgehangen. Deze rit met de limousine was één van de vele wensen die de Rotaryclub in vervulling liet gaan. Ook ouders zijn enthousiast, zoals Janneke van Kollenburg die al twee jaar elke ochtend haar dochter Marieke (7) met de taxi naar school ziet vertrekken.

Wensboom

Zij hing een wens in de Wensboom, om eens iets speciaals te doen voor deze kinderen. "Superleuk dat de Rotary deze moeite neemt. Voor deze kinderen mag er best eens wat extra gedaan worden." Haar dochter over de limo-ervaring van zojuist: "Het was erg leuk, het was ook best een verrassing en we hadden de hele tijd muziek, maar de champagne heb ik niet op, want daar zat prik in. Normaal zitten we altijd best lang in het busje. Deze limo was best speciaal, maar eigenlijk is het ook gewoon een hele lange auto natuurlijk", stelt ze nuchter. En dan, met de blik hoopvol op moeder Janneke: "Krijgen we straks ook nog een ijsje?"

Wel vroeg

Jayden (9) gaat ook al twee jaar met de taxi naar De Piramide in Bladel. "Het is altijd best fijn, maar we moeten er ook wel lang inzitten hoor. Het ritje met de limo was niet helemaal meer een verrassing: ze hadden het al een beetje verklapt." Zijn moeder beaamt: "Hij heeft echt geen hekel aan de taxi, maar hij vindt het 's morgens wel tamelijk vroeg, tegen half acht vertrekken ze al."

Ook Marije Nootenboom van Rotary Club Best-Oirschot maakte de rit met de limousine mee. "Onze insteek was om zoveel mogelijk wensen in vervulling te kunnen laten gaan. Dat was heel divers, van het schilderen van een muurtje, tot het plaatsen van een traphekje, of iets ludieks. We hebben er erg veel positieve reacties op gekregen, dus de Wensboom op De Loop gaat zeker een vervolg krijgen, dit jaar in december."

Fotomoment

De kinderen zijn nog steeds een beetje beduusd van de rit en van alle aandacht. Dan volgt er ook nog een officieel fotomoment. Morgen is er weer het 'gewone taxibusje', maar nu genieten ze even van het mooie moment op de Markt: Marieke, Bryan, Jayden, Milou, Lynn, Luuk, Thijn en Fouad. Dan is het tijd voor de limo om te vertrekken, hij moet even steken, want in één keer 'rondgooien' is wat lastig met zo'n slagschip. Dan rijdt hij toeterend de Markt af, fanatiek nagezwaaid door de kinderen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden