Volle bak bij Zinderend Oirschot 2018
Volle bak bij Zinderend Oirschot 2018 (Foto: )

Zinderend Oirschot weer in aantocht

Rudi Muller

Festivalorganisatie verrast

Na het daverende succes van vorig jaar, keert Zinderend Oirschot ook deze zomer terug op de markt en wel op 28, 29 en 30 juni. Waar vorig jaar werd gezien als try-out, wordt het evenement nu nog grootser aangepakt. De organisatie is laaiend enthousiast om ook dit jaar weer een succes te maken van 'het nieuwe Zinderend'.

Oirschot - Vorig jaar maakte Zinderend Oirschot, na een jaar afwezigheid, haar rentree. Om de beleving en sfeer te vergroten, werd door de organisatie besloten om de handen ineen te slaan met Inside Out Events. De nieuwe opzet mondde direct uit in een succesvolle editie, met uitverkochte avonden, waar een spraakmakend programma en een bijzonder aanbod in eten en drinken de boventoon voerden. Daarnaast werd Lick It, het meest sexy feestje van het zuiden en een initiatief van Oirschottenaren Koen van Overbeek (dj Kruzo) en Guust Metzemaekers, een podium geboden. Dit laatste zal ook dit jaar het geval zijn. Waar vorig jaar nog gebruik werd gemaakt van een roze opblaasbare kerk, zal dit jaar een opblaasbare fabriek het toneel van Lick It zijn. Andere artiesten die Zinderend op de Zinvolle Vrijdag knallend zullen openen zijn onder andere Aap uit de mouw, Smèrrig, Freddy Moreira en de lievelings dj's van je zusje. Met name voor de wat jongere gasten zullen dit geen onbekenden zijn. Na deze spectaculaire eerste avond is het tijdens de Zinderende Zaterdag tijd voor een heel ander genre en zal het grote buitenpodium, wat overigens overdekt wordt wanneer er regen dreigt te vallen, ruimte bieden aan verschillende tribute bands. Zo zal 'Doe maar net alsof', een negenkoppige band die nummers van Doe maar covert, het podium betreden. Ook ABBA Fever, een niet van het echte Zweedse kwartet te onderscheiden band, neemt deze avond 'a chance on you'. Ook op zaterdag is Lick It, net als vorig jaar, present op het tweede podium. De laatste dag, omgedoopt tot Zingende Zondag, staat er meer centraal dan alleen muziek. Zo zal er een scala aan foodtrucks op de markt verschijnen en zijn er verschillende speciaalbieren verkrijgbaar in een heuse speciaalbierkar. Toch is ook nu de muzikale invulling niet mis. Met artiesten als Jan Witlox en Randy Watzeels is feest al gegarandeerd, maar ook het foute uur van Q-Music en drumband Caramba komen naar Oirschot. Om de het feest is stijl af te sluiten zal John West zijn blik op deze voor jong en oud geschikte dag laten vallen. Voor de jonge feestgangers is er een speciale kids-corner en een springkussen aanwezig, zodat ouders gerust van deze dag kunnen genieten.

Vrijdag en zaterdag is het terrein tussen 19.00 uur en 1.00 uur toegankelijk vanaf 17 jaar en dien je in bezit te zijn van een geldig entreebewijs. Deze tickets zijn te koop via www.zinderendoirschot.nl en kosten 12,50 euro per los dagkaartje. Ook een combi-ticket behoort tot de mogelijkheden. Daarmee heb je beide dagen toegang voor 19,50 euro. Zondag is de markt voor jong en oud gratis toegankelijk.

Meer berichten