Run-archery groep Oirschot levert mooie prestatie

Gabi Janssen grote verrassing Run-Archery Apeldoorn

Gabi Janssen uit Eindhoven nam namens Run-Archery team Oirschot deel aan de biathlon hardlopen-boogschieten, ze was zaterdag overall 2e in de sprintwedstrijd in Apeldoorn. Ondanks de mindere voorbereiding door een reis naar Amerika was Gabi op winnaar Raymond Veldhuis na als 2e aan de finish. Dit is de 1e keer in de historie van deze 10 jaar jonge sport dat een dame in de top 3 eindigt. Gabi is een uitstekende hardloopster die binnen een jaar onder trainer Tonny van Kuringen ook goed heeft leren boogschieten. De kunst is dan om na het hardlopen de focus te vinden om raak te schieten en daar is Gabi afgelopen zaterdag uitstekend in geslaagd.

Sprint

De wedstrijd in Apeldoorn ging over de sprintafstand; dat betekent 400 meter hardlopen, daarna op het schietpunt 4 doelen omschieten, hiervoor zijn 6 pijlen beschikbaar, is het doel dan niet geraakt dan volgt een strafronde. Per ronde 2 schietbeurten en 3 keer hardlopen. Het was al een verassing dat Gabi de A-finale van de snelste 9 atleten had bereikt en de 2e plek was helemaal top prestatie.

Team Oirschot was uitstekend op dreef met Milou van Mierlo als 3e bij de dames senioren en Jonne Besselink op de 5e plek; als debutant een keurige 2e plek in de C-finale. Tonny van Kuringen was winnaar bij de dames masters en Ton Smetsers werdt 5de bij de heren. In de afsluitende estafette was het superspannend met stuivertjes wisselen met 5 teams binnen enkele seconden. Het team Oirschot met de dames Jonne, Sandra en Gabi pakte een zilveren medaille.

29 juni Run-Archery Oirschot

Met dit team wordt de volgende wedstrijd op 29 juni gehouden in Oirschot. Deze wedstrijd is een lange-afstands-wedstrijd en de deelnemers gaan vanaf het atletiekveld een ronde door het bos lopen en schieten op het atletiekveld. Wil je een keer mee doen? Geef je op of vraag informatie aan via Abrunarchery@gmail.com

Meer berichten