MarktConform: Joeri van der Heijden


Foto:

MarktConform: Joeri van der Heijden

De Oirschotse weekmarkt is elke dinsdagochtend 'the place to be'. Bijna dertig kramen vullen dan het gezellige plein voor de St. Petrusbasiliek, voor het marktpubliek is het heerlijk struinen tussen de grote diversiteit aan kramen. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is er te koop, van verse vis tot exotisch fruit en van hippe jeans tot heerlijk geurende stroopwafels. Veel van de marktkooplui komen al sinds jaar en dag in Oirschot. Ze stellen zich graag aan je voor. Deze week: Joeri van der Heijden (37) van Bloemenhandel Koene.

"Ik werk voor de bloemenhandel van André en Ine Koene uit Beek en Donk. Zij zijn ongeveer vijftien jaar geleden op de Oirschots weekmarkt begonnen. Daarvóór stonden de ouders Koos en Mien Koene ook al ruim 35 jaar op de markt in Best met hun bloemen. Ze hoorden toen van klanten al vaak, dat deze het fijn zouden vinden als ze ook op dinsdag op de Oirschotse weekmarkt zouden komen.

Zo is het begonnen. We verkopen snijbloemen, orchideeën en plantenbakjes die we altijd zelf gaan inkopen op de veilingen van Aalsmeer en in Herongen in Duitsland.

Het werken hier in Oirschot is altijd leuk: je hebt een echt gezellig dorpsplein en leuke collega's om je heen. In al die jaren leer je de meeste klanten goed kennen, waardoor je elkaar ook echt persoonlijke aandacht kan geven. Mijn advies: kom zeker naar de Oirschotse weekmarkt. Alleen al vanwege ons zeer ruime assortiment op de markt is dat méér dan de moeite waard!"

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden