Pastoor Spijkers, Pastor van Nunen en John Schepens.
Pastoor Spijkers, Pastor van Nunen en John Schepens. (Foto: )

Culinaire ode aan de Heilige Eik

Oirschot - De meimaand, of ook wel de Mariamaand, is aangebroken. Een maand waarin de fietsen uit de schuur worden gehaald en er massaal op uit trekken. Op naar de Heilige Eik. Het bedevaartsoord is in de wijde omtrek bij iedereen bekend en ontvangt met genoegen duizenden bezoekers in de maand mei. In de loop van de jaren is de Heilige Eik al op meerdere manieren geëerd, maar nog nooit op culinair gebied. Dit zette John Schepens, eigenaar van Dinercafé 't Kroegske, aan het denken. "Hoe kan het toch zijn dat er aan zo'n prachtig stukje cultuur geen lekkernij verbonden is? Een monument als de Heilige Eik verdient toch zijn eigen stukje gebak?" En zo geschiedde. Er zijn direct stappen ondernomen om een stukje gebak te maken wat Heilige Eik waardig is. Naar eigen zeggen is het gelukt, maar om het zeker te weten is het gebak geproefd door twee kritische fijnproevers. Op informele wijze wilde pastoor Spijkers en pastor van Nunen graag meewerken aan het proeven van het Heilige Eik gebak. En waar kan je het beter proeven dan bij de Heilige Eik zelf? Een culinaire ode van Dinercafé 't Kroegske aan de Heilige Eik. Het gebak is te proeven bij 't Kroegske.

Meer berichten