Meer info of wil je wat betekenen voor het evenement? Neem contact op met voorzitter Harry Smits via 06-53719195. Foto: Graham Oliver
Meer info of wil je wat betekenen voor het evenement? Neem contact op met voorzitter Harry Smits via 06-53719195. Foto: Graham Oliver (Foto: Graham Oliver)

Voorbereidingen 'Durp-noar-Durp in beweging' in volle gang

1819-2019: Het is 200 jaar geleden dat de gemeente Best zelfstandig werd. Een mooie gelegenheid om verschillende evenementen te organiseren. Een daarvan is het sportieve Durp-noar-Durp in beweging dat op zondagmiddag 23 juni zal plaatsvinden.

Oirschot/Best - Na een oproep aan Oirschotse en Bestse sportverenigingen is de commissie Best 200 Sportief samengesteld, waarvan Toon Bullens en Carel van den Berk medeorganisatoren zijn. Toon: "Waar we eerst in grote lijnen het programma, de dagindeling hebben uitgezet en de locaties geïnventariseerd, komen we nu toe aan de invulling per locatie. Bij elke bijeenkomst ontstaan spontaan weer nieuwe ideeën, de clubs versterken elkaar en brengen elkaar op ideeën. Geweldig, al dat sportieve enthousiasme!" Carel vult aan: "Het wordt een middag van bewegen en gezelligheid/ontmoeten in en tussen Best en Oirschot."

De basis van het sportieve evenement is een recreatief sportevenement, in de breedste zin van het woord. Onderlinge competitie mag, gezelligheid en verbroedering ook. Daarbij zoeken Bestse en Oirschotse sportverenigingen elkaar op om een activiteit te organiseren. Voor en met elkaar, maar ook voor 'rondreizend publiek'. Alle locaties worden via verschillende fiets- en wandelroutes aan elkaar verbonden. Daarbij kunnen Oirschottenaren en Bestenaren kiezen voor een diverse startpunten en routes/afstanden.

Er wordt momenteel flink gesleuteld aan het programma. Voor jong en oud. Toon: "Het programma wordt ontzettend gevarieerd: E-bike parcours, dikke banden race, dansdemonstraties, hockey, voetbal, wielrennen, pétanque, turnen, tennis, badminton, volleybal, bounce-bal, freerunning. Het passeert momenteel allemaal de revue. En wie weet wat nog meer. De komende weken zal het programma steeds meer toegespitst worden."

Locaties: Markt Oirschot, Sportpark Moorland (beiden onder voorbehoud), Sportpark De Kemmer, Hagelaar, Dorpsplein Best, Sportpark Naastenbest, Sportpark Leemkuilen, Zalencentrum 't Zand met activiteiten terrein.

Meer berichten