Foto:

MarktConform: Frits Meurs

De Oirschotse weekmarkt is elke dinsdagochtend 'the place to be'. Bijna dertig kramen vullen dan het gezellige plein voor de St. Petrusbasiliek, voor het marktpubliek is het heerlijk struinen tussen de grote diversiteit aan kramen. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is er te koop, van verse vis tot exotisch fruit en van hippe jeans tot heerlijk geurende stroopwafels. Veel van de marktkooplui komen al sinds jaar en dag in Oirschot. Ze stellen zich graag aan je voor. Deze week: Frits Meurs (60) uit Moergestel met zijn chocolade-, koek- en snoepkraam.

"Op de Oirschotse weekmarkt kom ik toch ook alweer zo'n tien jaar ongeveer. Ik ben begonnen met mijn kraam in Fijnaart, daarna ging ik naar de markt in Udenhout en vervolgens kwam ik in Oirschot terecht met mijn chocolade, snoep en koek. Voor mij is deze weekmarkt leuk, bijvoorbeeld omdat ik de mensen hier gezellig vind, maar ook omdat het zo'n mooi plein is om op te staan.

Voor potentiële klanten zou ik zeggen: kom naar deze markt. Alleen al vanwege de gezellige gesprekken met de marktkooplui en om mensen uit het dorp te ontmoeten, is het meer dan de moeite waard!

Ik geniet hier zelf volop, vooral van de kleine dingetjes. Dat er bij een klant een kindje is geboren, de opa's en oma's die met de kleinkinderen naar de markt komen. Maar ook vanwege de vele persoonlijke verhalen die de mensen vertellen, omdat je ze iedere week ziet."

Meer berichten