Palmpasenstokken maken bij museum De Vier Quartieren

PALMPASEN-STOKKEN - WORKSHOP

Wat zijn Palmpasen stokken?

De Palmpasen stok bestaat uit twee stokken in de vorm van een kruis en wordt met Palmpasen gemaakt. Het wordt vooral in Nederland en de Antwerpse Kempen gemaakt in kerken en op rooms katholieke basisscholen. Aan het einde van de kerkdienst worden de Palmpasen stokken door de kinderen vaak uitgedeeld aan ouderen of zieken in de parochie.

Pak dus je agenda en noteer:
Op 12 april ben je van harte welkom in de gezellige kelder in het museum De Vier Quartieren (achter de kerk).

Tussen 14.30 en ± 16.30 ga je onder het genot van een glaasje ranja Palmpasen-stokken maken. En samen met vrienden of vriendinnen wordt het dan vast supergezellig!

Alle materialen om de stokken te maken en te versieren zijn aanwezig en worden gesponsord door de parochie. En de enthousiaste vrijwilligers van de parochie en van museum De Vier Quartieren helpen je graag met ideeën.

Aanmelden van tevoren wordt op prijs gesteld en kan via Bets van Hastenberg (hastenbergam@hetnet.nl) of bij Sjef Rooijackers (ellen.sjefrooijackers@hetnet.nl).

Er zitten geen kosten aan verbonden. 

Wil je meer informatie? Kijk dan op de site: www.museumdevierquartieren.nl onder het kopje MOGELIJKHEDEN – Kinderworkshops.

Wees er snel bij, want VOL IS VOL!

Meer berichten