Foto:

MarktConform: Maarten Krol

De Oirschotse weekmarkt is elke dinsdagochtend 'the place to be'. Bijna dertig kramen vullen dan het gezellige plein voor de St. Petrusbasiliek, voor het marktpubliek is het heerlijk struinen tussen de grote diversiteit aan kramen. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is er te koop, van verse vis tot exotisch fruit en van hippe jeans tot heerlijk geurende stroopwafels. Veel van de marktkooplui komen al sinds jaar en dag in Oirschot. Ze stellen zich graag aan je voor. Deze week: Maarten Krol (55) uit Dongen met zijn stroopwafelkraam.

"Inmiddels sta ik zo'n twee en een halfjaar op Oirschotse weekmarkt, vanaf oktober 2016, zoals ik kan terugzien. Toen nam ik het over van mijn voorganger Guus Aben: hij heeft hier jarenlang gestaan. Mijn handel is eigenlijk niet te missen hier op het plein voor de kerk: volg maar de onmiskenbare geur van vers gebakken stroopwafels en je komt bij mij uit!.

De Oirschotse weekmarkt is relatief klein en overzichtelijk. Het is er erg gezellig en je komt altijd leuke mensen tegen die in zijn voor een praatje. Ik vind de markt zelf een echte aanrader. Hier vind je altijd eerlijke en verse producten, voor een mooie prijs ook nog. Voor mij persoonlijk is het extra leuk dat ik nu op de Oirschotse weekmarkt sta. Dat heeft te maken met vroeger. Oirschot is voor mij puur jeugdsentiment. Vroeger kwamen we hier elk weekend en elke vakantie naar camping De Bocht, van destijds nog de familie Van Kronenburg."

Meer berichten