Bijna 90 deelnemers aan de OTO-verkeersquiz.
Bijna 90 deelnemers aan de OTO-verkeersquiz. (Foto: )

Veilig verkeer in Oirschot

Oirschot - Afgelopen donderdag (28 maart) werd voor de 7e keer de OTO-Verkeersquiz gehouden in de showroom van Garage Vullings in Oirschot. 20 teams, waaronder het college van B&W van Oirschot, probeerden zo min mogelijk fouten te maken in de 70 vragen die de Oirschotse rijschoolhouders gezamenlijk hadden opgesteld.

De verkeersquiz wordt jaarlijks georganiseerd door Old-Timers Oirschot (OTO), die op deze manier de straten in en om Oirschot niet alleen mooier, maar ook veiliger probeert te maken. Er deden dit jaar 21 teams mee. Vooraf hield de wethouder van Verkeer, Jan Heijman, een woordje. De quiz ging deze keer over de voorrangsregels bij de smalle steegjes van Oirschot, de toegestane snelheid op diverse buitenwegen, nieuwe verkeersborden en het gedrag bij regenboogzebrapaden. Sommige vragen lokten stevige discussies met de jury uit, onder andere over het gebruik van winterbanden en sneeuwkettingen in Duitsland.

Uiteindelijk scoorde Team 'Kwis 't wel' de minste fouten en daarmee de hoofdprijs. Zij mochten uit de handen van burgemeester Judith Keijzers en van de voorzitter van OTO, Arno van de Schoot, de wisselbeker en een waardecheque in ontvangst nemen. Deze cheque was goed voor een VIP-slipcursus voor het gehele team. De tweede prijs ging naar het Team Bijsterveld I, de derde prijs naar het team KBO De Beerzen.

Meer berichten