Foto:

Marktconform: Jack Verhaegh

De Oirschotse weekmarkt is elke dinsdagochtend 'the place to be'. Bijna dertig kramen vullen dan het gezellige plein voor de St. Petrusbasiliek, voor het marktpubliek is het heerlijk struinen tussen de grote diversiteit aan kramen. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is er te koop, van verse vis tot exotisch fruit en van hippe jeans tot heerlijk geurende stroopwafels. Veel van de marktkooplui komen al sinds jaar en dag in Oirschot. Ze stellen zich graag aan je voor.

Oirschot - Deze week: Jack Verhaegh (57) uit Sint-Oedenrode: "Wij komen al zo'n zestig jaar op de Oirschotse markt. Ergens in de jaren vijftig is mijn vader hier begonnen. Volgens mij was het aanvankelijk nog iedere tweede en vierde dinsdag van maand markt. Zo kwam ik hier ook terecht: van vader op zoon, zoals dat gaat. We verkopen aardappelen, groenten en fruit, alles honderd procent vers natuurlijk. De weekmarkt hier is altijd erg leuk. Je hebt contact met heel veel mensen, de sfeer onder de kooplieden is heel gemoedelijk en ook het buiten kunnen werken spreekt mij heel erg aan. De Oirschotse markt vind ik een echte aanrader. Ik zeg altijd: de markt is een tas vol gezelligheid!"

Op marktdagen geldt er op de Markt een parkeerverbod van 6.00 tot 15.00 uur. Bij speciale gelegenheden, zoals met de kermis, of Oirschot Winterparadijs wordt de markt verplaatst naar de St. Jorisstraat.

Meer berichten