Foto:

Sterk programma Sporringse Buurt

Marina van Brunschot

9e editie voor de deur

De negende editie van Sporringse Buurt kent een veelzijdig en ijzersterk programma. Vrijdag 22 maart aanstaande is iedereen van harte welkom in Gasterij de Merode. Het publiek maakt kennis met interessante gasten en een indrukwekkende filmreportage.

Spoordonk - Sandra Beuving, woonachtig in Spoordonk, komt vertellen wat voor impact het Stint drama in Oss vorig jaar september – hierbij kwam vier kinderen om het leven – op haar heeft gehad. Zij is in het dagelijks leven bestuurster van scholengemeenschap SAAM en was na het ingrijpende ongeluk woordvoerster namens de kinderen, ouders, leerkrachten en andere betrokkenen. Een tweetal maanden na het afgrijselijk ongeval kreeg Sandra, zelf moeder van twee kinderen, een emotionele terugslag die ze uiteindelijk wist te overwinnen. Ook Hennie van Rijt, uitbater van Gasterij de Merode, knokt zich terug na te zijn getroffen door een CVA. Hij en zijn vrouw Yvonne zetten een streep achter hun horecacarrière. Hoe kijkt de sympathieke kastelein terug op de afgelopen tien jaar? Sporringse Buurt probeert te raken én te vermaken. Zo zullen twee leerlingen van groep acht van basisschool De Fonkeling een leuke act opvoeren met een zéér bekend persoon in de Oirschotse, Spoordonkse en Beerse gemeenschap. En wat dacht u van de Max Verstappen quiz? Vijf fans gaan tegen elkaar strijden om de eer en een geweldige trofee.

Verslaafd

Het beeld dat verslaafden er onverzorgd uitzien, op straat leven en geen cent te makken hebben klopt niet. Juist doelgroepen waarvan u 't niet verwacht kampen met verslavingsproblematiek. In Nederland raken ieder jaar ongeveer 200.000 mensen verslaafd. Laura Manders werkt in de verslavingszorg en weet van de hoed en de rand. Een interessant onderwerp met interessante nieuwsfeiten. PSV is nog altijd koploper in de eredivisie. Wie hier blij van word is Job Heyms, een groot fan. Toch werkt deze geboren Spoordonkenaar bij AFC Ajax en woont in onze hoofdstad. Wat doet hij daar? En weten zijn collega's dat zijn hart bij de Eindhovense club ligt? Wie denkt dat een maagverkleining een wel erg makkelijke manier van afvallen is, moet beslist naar het verhaal van Sandra Schoenmaker komen luisteren. Zij rekent af met de (ver)oordelen. Simone Franken gaat in gesprek met Paul Hoogwegt, tot voor kort directeur van basisschool De Fonkeling. Zij kent hem als meester Paul en samen zullen ze ongetwijfeld leuke anekdotes oprakelen. Tot slot is daar de filmreportage met het bijzondere verhaal van Suzan Beekmans, zij verloor haar been. Een inspirerende topvrouw met een leerzame boodschap.

Vrijdag 22 maart

Locatie: Gasterij de Merode

Aanvang: 20.15 uur

Zaal open: 19.30 uur

Muzikale omlijsting: The Singing Voices

Meer berichten