Een drukke boel bij de Kwis. Foto: Rens van Ginneken
Een drukke boel bij de Kwis. Foto: Rens van Ginneken (Foto: )

Oirschot rukt uit voor de Kwis

Meer dan 1200 deelnemers gingen los op de 2e Orskôtse Kwis afgelopen zaterdag. Een vragenboek van 93 paginas moest binnen 4,5 uur weer netjes binnen de hokjes ingevuld en met de paginas weer op volgorde worden ingeleverd.

Oirschot - Onderwerpen als Oirschotlogie, Sport, Spel, Kunst, Cultuur, Medisch, Wereld en 75 jaar Bevrijding kwamen voorbij in de 10 hoofdstukken. Daarnaast waren er 2 geheime opdrachten, die duidelijk werden na inloggen op het dashboard en was er een opwarmopdracht. Die luidde: Maak een raamdecoratie van minimaal A3 formaat en verwerk daarin het logo van de Orskôtse Kwis en de naam van je team. In aanloop naar zaterdag 16 maart kon je honderden, soms zeer creatieve, uitingen tellen achter ramen, op autos, op gevels etc., die natuurlijk ook zichtbaar werden op internet en Facebook. Het kon niemand ontgaan: de Orskôtse Kwis was er weer!

Eén van de geheime opdrachten was het maken van een spreekbeurt van 1 minuut over een onderwerp dat je kreeg aangereikt in de Oirschotse bibliotheek. De bibliotheek op de 1e verdieping van SCC De Enck was hiervoor speciaal op deze zaterdagavond opengesteld. Ook speciaal open was het Oude Raadhuis, waar TIP Oirschot zetelt. De raadskelder was omgetoverd in een escaperoom.

Behalve alle deelnemers hadden zo te zien ook de 11 leden van het organiserende team veel plezier tijdens de 2e Orskôtse Kwis.

Meer berichten