Een obligatielening is investeren in de jeugd en de toekomst van de club, aldus bestuurslid Hans Verouden (l.a.) en spelend lid Rens Bressers.
Een obligatielening is investeren in de jeugd en de toekomst van de club, aldus bestuurslid Hans Verouden (l.a.) en spelend lid Rens Bressers. (Foto: )

Investeer in groen-wit én in jezelf

Rens van Ginneken

Crowdfunding voor Oirschot Vooruit

VV Oirschot Vooruit kreeg onlangs twee nieuwe kunstgrasvelden en binnenkort start de nieuwbouw van de kantine en de renovatie van de kleedlokalen. De gemeente betaalde een flink deel, een ander deel wordt bekostigd uit de clubkas. Ongeveer een ton komt de vereniging nog tekort om de plannen goed te kunnen realiseren. Daarom is een crowdfunding gestart, in de vorm van een obligatielening. Bestuurslid Hans Verouden en spelend lid Rens de Bresser zijn enthousiast.

Oirschot – Ook op deze woensdagavond wordt er al volop getraind op de nieuwe kunstgrasvelden door de jeugd. Hans Verouden legt uit: "Kunstgras is veel intensiever bespeelbaar, dat scheelt ons gewoon ruimte voor velden. De gemeente heeft de kosten op zich genomen en de club betaalt de gemeente weer voor de huur." Achter de velden is echter goed zichtbaar dat er nog één en ander moet gebeuren. Met name de kleedlokalen en de kantine hebben duidelijk hun beste tijd gehad. "Toen ik hier veertig jaar geleden binnenkwam, stond het er al zo. Nu is het echt op, verzekeren is in de huidige staat al een probleem en je wilt je tegenstanders ook zo niet ontvangen", aldus Verouden. Met ingang van de zomerstop komt direct de bouwploeg en op 30 augustus al wordt de opleverdatum verwacht. Door veel inzet van vrijwilligers kunnen de kosten redelijk beperkt worden. Op ongeveer een ton na is de financiering rond.

Toekomst garanderen

Om dit gat te dichten kwam OV met een ambitieus, maar goed doordacht plan: de obligatielening. Met deze vorm van crowdfunding kan ieder die zich betrokken voelt bij groen-wit minimaal 250 euro lenen aan de club. Na minimaal vijf en maximaal twintig jaar, betaalt de club de certificaathouders terug, met een rente van twee procent. "Voor de certificaathouders een stuk meer rente dan ze bij de bank ontvangen op een spaartegoed en voor onze club minder rente dan wanneer we het bij de bank zouden lenen. We hebben inmiddels al een redelijk aantal certificaataanvragers." Eén van hen is Rens Bressers (26), al 21 jaar lid en spelend bij OV12. "De kelder van de kelderklasse", zo lacht hij. "Maar toch sta ik elke zondag om 10.00 uur met alle plezier op het veld, ondanks dat ik al een tijdje in Eindhoven woon. Ik heb geen seconde getwijfeld om een certificaat aan te schaffen. Een makkelijke, maar ook zeer waardevolle manier om een steentje bij te dragen aan de toekomst van Oirschot Vooruit, met een veilige, toegankelijke en representatieve accommodatie. Daarbij: het geld is ook niet 'weg', het is alleen even elders geparkeerd. Ik word er niet rijk van; dat hoeft ook niet. Maar zo help je de club vooruit én jezelf. 'Ons clubke', met een echt dorpsgevoel. Ja, ik heb toch wel een groen-wit hart!", zo lacht Bressers.

Deze obligatielening is door Stichting Waarborgfonds Sport, de gemeente en de Rabobank doorgerekend en goedgekeurd.

www.oirschot-vooruit.nl/obligatielening

Meer berichten