Foto:

Zuzz en Zo betreedt nieuw pand

Rudi Muller

Authentieke dorpswinkel verhuist

Bij binnenkomst in de zaak van Carina van de Ven en Bianca van den Heuvel, voel je direct de warme, gemoedelijke sfeer van een authentieke dorpswinkel. De gastvrouwen heten je hartelijk welkom en het interieur doet gezellig landelijk aan. Waar de twee in hun vrije tijd begonnen, wordt nu na drie jaar hun winkel Zuzz en Zo verhuisd naar de Rijkesluisstraat 29.

Oirschot - Carina, voorheen werkzaam in de hulpverlening, en Bianca die wel uit de detailhandel komt, zijn zussen maar ook tegenpolen en vullen elkaar uitstekend aan. Hobbymatig begonnen zij vanuit huis en op braderieën. Toen ze zagen dat dit hen goed afging, begonnen ze partijen in te kopen. Naast dat het succes opleverde, kregen ze er ook steeds meer plezier in. Bianca: "Onze mannen verklaarden ons voor gek als we na zo'n braderie de losse euro's aan het tellen waren, maar wij hadden een geweldige dag gehad. Het contact met de klanten en de sport om onze spullen aan de man te brengen, maakte dat we er meer mee wilden doen." In 2014 werden er woonaccessoires toegevoegd aan het assortiment, kwam er een webshop en in 2016 betrok het duo het huidige pand, eveneens aan de Rijkesluisstraat. Carina: "In eerste instantie huurden we dit voor twee maanden, om onze voorraad kwijt te raken, maar dit ging zo snel dat we direct nieuwe voorraad inkochten en tot op de dag van vandaag nog steeds hier zitten." Bianca vult aan: "Net voor kerst hoorden we dat deze locatie een nieuwe bestemming krijgt, maar gelukkig kregen we al vrij snel de kans om een doorstart te maken aan de overkant van de straat."

In de nieuwe betrekking krijgen ze de beschikking over meer ruimte, waardoor de zaak overzichtelijker kan worden ingedeeld. Er komt een apart gedeelte voor de kinderkleding en het woongedeelte wordt uitgebreid. Het plezier staat bij Zuzz en Zo nog steeds voorop. Carina: "Wij hopen dat klanten bij ons binnen durven te lopen, ook als ze alleen even rond willen kijken of willen kletsen. Wij proberen altijd mee te denken met de klant en zullen doen wat in onze mogelijkheden ligt om aan hun wensen te voldoen." De winkel heeft klanten uit alle windstreken, en dat is niet voor niets. Bianca: "Onze collectie is niet extreem groot, maar onze kracht ligt in het vinden van leuke, betaalbare merken die kwalitatief goed zijn. Als mensen dat weten, rijden ze daar graag een stukje voor om." Tot slot heeft Carina nog een serieuze boodschap: "Mensen mopperen weleens dat al die gezellige winkeltjes uit het straatbeeld verdwijnen, maar ondertussen kopen ze veel spullen online. Winkels kunnen alleen blijven bestaan als er klanten blijven komen, dus kijk eens wat meer rond in je eigen omgeving. Naast dat het gezelliger is, zijn ook daar heel veel mooie spullen te vinden."

De nieuwe winkel is geopend en te bezoeken van dinsdag tot en met zaterdag. Op 16 maart is er een feestelijke opening voor de klanten met wat lekkers en leuke acties.

Meer berichten