Foto:

Verbouw vakantiehuis van start

Van de redactie

RTO zet door

Stichting Running Team Oirschot (RTO) is gestart met de verbouw van haar vakantiehuis in Posterholt. Het vakantiehuis wordt geschikt gemaakt voor gasten die afhankelijk zijn van een rolstoel.

Oirschot - De badkamer, de gang en beneden slaapkamer worden vergroot en aangepast. Ook de keuken wordt geheel vernieuwd. Begin april hoopt RTO de werkzaamheden af te ronden en kunnen de gasten weer worden ontvangen. Deze verbouw kan RTO realiseren met de financiële steun van de Stichting Roparun, de Melis van Beek stichting uit Oirschot, de vele sponsoren en de hulp van de RTO vrijwilligers. De verbouw wordt uitgevoerd door Bouwbedrijf Martien van Gerven. Voor het loodgieters-, elektriciteits-, stuc- en tegelwerk zijn bedrijven uit de gemeente Oirschot ingeschakeld. Op deze manier wordt de verbondenheid tussen RTO en de gemeente Oirschot versterkt en worden lokale bedrijven betrokken bij het werk van RTO.

Het 6-persoons vakantiehuis op landgoed Aerwinkel in Posterholt staat gratis ter beschikking voor mensen die te maken hebben (gehad) met de ziekte kanker en hun naasten uit de gemeente Oirschot. Een huis op een plek om tot rust te komen, even weg om wat afstand te kunnen nemen van de zorgen en onzekerheden, samen met familie en dierbaren. Voor iemand uit uw eigen omgeving kunt u een aanvraag doen via de website van RTO: www.runningteamoirschot.nl

Missie RTO

RTO wil een bijdrage leveren aan de kwaliteit van leven voor mensen en hun naasten in de gemeente Oirschot die met de ziekte kanker te maken hebben of hebben gehad. RTO legt de nadruk op het welzijn en welbevinden van de mens en niet op de ziekte. De uitgangspunten zijn: dichtbij de mensen, midden in de samenleving, heldere doelen en transparant in de bestedingen.

Met het organiseren van acties zoals onder andere de jaarlijks terugkerende spectaculaire scholenloop en de heidewandeltocht wordt geld ingezameld om in de kosten te voorzien. De vele trouwe sponsors, de giften en donaties zijn voor RTO een belangrijke en onmisbare bron van inkomsten.

Het aanbod van RTO

De bloemengroet ter bemoediging en ondersteuning, een verblijf in het eigen RTO vakantiehuis in Posterholt, een voetreflex)massage, een pedicure behandeling en de uitleen van fietsen met trapondersteuning, hometrainer, driewieler of scootmobiel. Via de website: www.runningteamoirschot.nl kunt u meer informatie vinden over RTO en op welke wijze u RTO financieel kunt ondersteunen of als vrijwilliger een bijdrage kunt leveren. Ook kunt u hier een aanvraag doen voor iemand die ziek is (geweest) of voor een naaste van de zieke. U kunt uw buurtgenoot, collega en familielid een hart onder de riem steken. RTO kan u daarbij helpen. Dus schroom niet en doe een aanvraag.

Het RTO Inloophuis

Een ontmoetingsplek om met elkaar te praten, een kopje koffie te drinken of samen mee te doen aan een workshop. Het Inloophuis is een plek waar je kracht kunt putten uit elkaars ervaringen. Een plek waar mensen elkaar tot steun zijn en waar ook aandacht is voor partners, kinderen en nabestaanden.

Het Inloophuis is elke dinsdag van 10.00 uur tot 16.00 uur open. Locatie: te gast bij buurtvereniging de Heikneuters in hun schitterend buurthuis aan de Koningshof 3 te Oirschot.

Loop gerust een keertje binnen om rond te kijken of neem iemand mee die graag wil zien wat het RTO Inloophuis te bieden heeft.

Voor de activiteiten en het programma: zie de website van RTO

www.runningteamoirschot.nl

Meer berichten