Foto:

MarktConform Nasim Akbari

De Oirschotse weekmarkt is elke dinsdagochtend 'the place to be'. Bijna dertig kramen vullen dan het gezellige plein voor de St. Petrusbasiliek, voor het marktpubliek is het heerlijk struinen tussen de grote diversiteit aan kramen. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is er te koop, van verse vis tot exotisch fruit en van hippe jeans tot heerlijk geurende stroopwafels. Veel van de marktkooplui komen al sinds jaar en dag in Oirschot. Ze stellen zich graag aan je voor. Deze week: Nasim Akbari (57) uit Veldhoven.

"Volgens mij sta ik nu ongeveer drie jaar op de Oirschotse weekmarkt. Destijds ben ik hier terecht gekomen via een collega. Ik verkoop vooral GSM-accessoires, bijvoorbeeld houders in allerlei materialen en kleuren en geschikt voor alle bekende merken natuurlijk. Ik kom hier altijd graag op deze markt. De mensen zijn altijd vriendelijk en de gezelligheid in Oirschot is heel fijn. Daarom zou ik ook iedereen aan kunnen raden, om hier eens te komen kijken. Op deze markt kun je vrijwel alles vinden wat je nodig hebt en ik weet uit ervaring: de verkopers zijn allemaal erg vriendelijk. Ik zou niet zo specifiek één herinnering of anekdote kunnen vertellen. En weet je hoe dat komt? Het is gewoon elke dag een leuke dag op de weekmarkt in Oirschot!"

Op marktdagen geldt er op de Markt een parkeerverbod van 6.00 tot 15.00 uur. Bij speciale gelegenheden, zoals met de kermis, of Oirschot Winterparadijs wordt de markt verplaatst naar de St. Jorisstraat.

Meer berichten