Foto:

Maike en Jouke zijn er klaar voor

Rudi Muller

Nieuwe eigenaren Markt 15

Aan de Markt 15, waar tot afgelopen weekend de Bonte Os gehuisvest was, gaat een frisse wind waaien. Vanaf aankomend weekend zijn Oirschottenaren Maike van den Biggelaar en Jouke Putmans, beiden 36 jaar, de nieuwe eigenaren van de horecazaak. Voor Ton van de Looy, die afgelopen zondag in stijl de deur voor de laatste keer sloot, kwam er een nieuwe uitdaging op zijn pad die beter past in zijn huidige situatie.

Oirschot - Maike: "Toen ik hoorde dat Ton de zaak wou verkopen, bleef dit in mijn achterhoofd rondzingen. Na een tijdje met het idee rond te hebben gelopen, benaderde ik Jouke of het ook wat voor hem zou zijn." De twee goede vrienden zijn beide al jaren ondernemer, Maike als eigenaresse van taxi- en touringcarbedrijf Mytax en Jouke als zelfstandige binnen de woningstoffeerderij. Daarnaast hebben ze de nodige horeca-ervaring. Zo noemt Maike Mario Hermans als haar kroegvader. "Bij Mario in de Wildeman heb ik de fijne kneepjes van het vak geleerd." Jouke deed die ervaring onder andere op bij café Vingerhoeds en had daar aan Leon ook een goede leermeester. Jouke: "Bloed kruipt uiteindelijk waar het niet gaan kan, we hebben allebei een horecahart en houden ervan het anderen naar de zin te maken dus na het telefoontje van Maike begon het bij mij ook wel te kriebelen." De twee zaten na het eerste contact verschillende avonden bij elkaar en werden steeds enthousiaster van het idee. Maike: "Uiteindelijk is het alsnog heel snel gegaan. Op acht december belde ik Jouke en rond de kerst zijn we eruit gekomen met Ton." Er komt veel op de twee af, mede vanwege de korte voorbereidingstijd en het feit dat ook hun andere ondernemingen gewoon doorlopen. Jouke: "Er komt meer kijken bij zo'n overname dan je denkt, en dan heb ik het nog niet eens over de aanpassingen die gedaan worden."

Tussen zondagnacht en vrijdagavond moet het interieur een nieuwe uitstraling krijgen. De twee gaan zich, onder andere door middel van de muziekkeuze, richten op een breder publiek en de keuken wordt intensiever gebruikt dan voorheen. Wel blijft het echt een café waar een feestje gebouwd mag worden. Maike: "We hopen alleen dat het feestje wat vroeger begint en dat mensen weten dat ze bij ons ook terecht kunnen voor een borrel in de middag of vroeg op de avond, eventueel aangevuld met een lekker hapje." Dat de twee meedenken met hun gasten, bewijst de aanschaf van drie leenfietsen. Voor hen die niet meer met de auto naar huis kunnen, zijn er dus geen smoesjes meer om dat toch te doen.

Aanstaande vrijdag om 21.00 uur gaat de zaak officieel open en dan zal ook de nieuwe naam bekend worden gemaakt. Aansluitend is er een openingsweekend met champagne en verschillende verrassingen voor het aanwezige publiek. Na deze feestelijke opening heeft het duo twee weken om te wennen aan hun nieuwe uitdaging, voordat ze hun borst nat kunnen maken en carnaval voor de deur staat.

Meer berichten