Jaffrey Hossain met hulp van WSD naar creatieve baan bij Defensie. Foto: Marc Cleutjens
Jaffrey Hossain met hulp van WSD naar creatieve baan bij Defensie. Foto: Marc Cleutjens (Foto: Marc Cleutjens)

Als een vis in het water bij Defensie

N. den Hertog

Jaffrey vindt baan op kazerne

De Generaal Majoor De Ruyter van Steveninck Kazerne in Oirschot is de werkplek van Jaffrey Hossain (25). Sinds oktober is de Boxtelaar door sociaal werkbedrijf WSD gedetacheerd op de afdeling communicatie van de landmachtbasis aan de Eindhovensedijk. Hij kan zich uitleven in het vakgebied waarin hij goed thuis is: media en grafische vormgeving. "Hier liggen kansen om een mooie portfolio samen te stellen."

Oirschot/Boxtel - Communicatiemedewerker bij Defensie. Dat is de functie die Jaffrey 32 uur per week bekleedt. Hij werkt op een afdeling waar hij is belast met het ontwerpen van drukwerk dat meestal is bedoeld voor interne communicatie. "Ook krijg ik de kans om mijn ideeën over vormgeving en animatie uit te werken. Daar ligt mijn passie."

De Boxtelaar straalt als hij vertelt over de infographics waaraan hij momenteel werkt. "Ik maak digitale presentaties met videobeelden. Die geven uitleg over de militaire voertuigen die op de kazerne gebruikt worden."

Geen diploma

De werkzaamheden in de kazerne sluiten aan bij de mbo-opleiding die Jaffrey volgde in ’s-Hertogenbosch. "Na het voortgezet onderwijs koos ik voor de studie Media & Vormgeving op het Koning Willem I College. Helaas kon ik die opleiding niet afmaken." Jaffrey was enkele jaren geleden betrokken bij een ernstig ongeval. Het incident leidde tot een opeenstapeling van problemen, variërend van stress tot een flinke schuldenlast. "Ik kon mijn opleiding niet afmaken en kwam in een uitkeringssituatie terecht", vertelt hij. "Na een tijdje thuis te hebben gezeten, heb ik bij de gemeente aangegeven dat ik graag wilde werken. Vrij snel daarna kwam ik in contact met WSD." Het sociaal werkbedrijf voor Oirschot bood Jaffrey een PIT-training aan waarbij hij vaardigheden leerde om goed voorbereid op de arbeidsmarkt te komen. "Ik kreeg ook de kans om via de WSD Academie meer trainingen te volgen. Daarnaast ging ik aan de slag in het groenbeheer." Hij vervolgt: "Mijn trainer zag al snel dat ik meer in mijn mars had en vond een werkplek die beter aansloot bij mijn opleiding en interesses."

Terug naar school?

Al werkt Jaffrey pas sinds oktober bij Defensie, hij voelt zich als een vis in het water op de kazerne in Oirschot. "Ik krijg uitdagende opdrachten die me een goed gevoel geven. Doordat ik een leuke baan heb, staat mijn sociale leven ook weer op de rails."

Jaffrey heeft meerdere doelen. Als de schuldenlast vermindert, wil hij sparen voor een laptop en zijn rijbewijs halen.

Daarnaast overweegt hij terug naar school te gaan. "Ik zou dolgraag naar de creatieve mbo-school SintLucas in Boxtel gaan. Maar ook een vaste job bij Defensie zie ik wel zitten hoor."

Meer berichten