Foto: Archief
Foto: Archief (Foto: Jan Appels)

Groot en klein: Wij 44 Carnaval

Van de redactie

Optochten Skôn Orre Gat

Op zondag 3 maart houdt de stichting Skôn Orre Gat weer de jaarlijkse Grote Optocht van Oirschot (Skôn Orre Gat). Het motto van carnaval 2019 is: Wij 44 Carnaval.

Oirschot - Deelnemers in alle categorieën kunnen gratis via de website www.skonorregat.nl: inschrijven tot en met zondag 17 februari tot 18.00 uur. Of een uur voor vertrek van de optocht. Stichting Skôn Orre Gat stelt voor de grote optocht per categorie prijzen beschikbaar. De prijsuitreiking van de grote optocht van Skôn Orre Gat is zondagmiddag op de Markt. De route 2019 is gelijk aan de laatste jaren maar voor wie het niet weten: opstellen Spoordonkseweg, Gasthuisstraat, Oude Grintweg, Keizerweg, St. Jorisstraat, Gasthuisstraat, Rijkesluisstraat, Markt. Tevens kunt u ook inschrijven voor de kinderoptocht op zaterdag 2 maart. Er is door de commissie optocht een nieuwe route gemaakt die er als volgt uit gaat zien: opstellen op de parkeerplaats achter de bibliotheek/huisarts, dan linksaf door de st. Jorisstraat, rechtsaf door de Gasthuisstraat, dan linksaf door de St. Oldulphusstraat, rechtsaf Deken Frankenstraat, dan linksaf langs/over de markt, Rijkesluisstraat en dan door de Loop naar de Enck. Alwaar rond 16.00 uur de prijs uitreiking plaats zal vinden. Inschrijven kan eveneens via de website en tijdstip zoals vermeld bij de inschrijving van de Grote Optocht.

In Oirschot-Dorp gelden 2 reglementen: het reglement van de gemeente Oirschot en het aanvullende reglement van de stichting Skôn Orre Gat. Het reglement van de gemeente Oirschot bevat zaken op het gebied van veiligheid van deelnemers en toeschouwers, milieu, verkeerswet, wettelijke aansprakelijkheid, mogelijke afwijkingen en voorkoming van drankgebruik discriminatie en belediging. Het reglement van de stichting Skôn Orre Gat bevat zaken als inschrijven, indeling naar categorie, opstelling, jurering, uitsluiting, prijzen, sponsors, route, muziek, etc. De geldende versies van het reglement van de gemeente, het reglement van de stichting Skôn Orre Gat en de inschrijfformulieren voor de optochten zijn te downloaden op www.skonorregat.nl

Meer berichten