Ankie van den Wittenboer, Rick Speekenbrink en Phia Nay hebben zin in de tweede editie van de Orskôtse Kwis.
Ankie van den Wittenboer, Rick Speekenbrink en Phia Nay hebben zin in de tweede editie van de Orskôtse Kwis. (Foto: )

De Orskôtse Kwis meldt zich weer

Rens van Ginneken

Al veel teams ingeschreven

Met het enorme succes van de eerste editie vorig jaar kon een vervolg van de Orskôtse Kwis natuurlijk niet uitblijven. Op zaterdag 16 maart staat heel het dorp weer in het teken van fanatiek teamwerk: alles voor de winst! De organisatie heeft er ook weer veel zin in. Drie getrouwen van het eerste uur vertellen wat het vorig jaar deed en wat de deelnemers in de 2019 versie mogen verwachten.

Oirschot – "We kunnen wel stellen dat de eerste Orskôtse Kwis vorig jaar een eclatant succes was, met direct al 1300 deelnemers in zestig teams", zo opent Phia Nay van het twaalfkoppige organisatieteam met een lach. Haar compaan Rick Speekenbrink deed vorig jaar zelf met een team mee. "We hadden een team van zo'n twintig personen. Dat heb je ook wel nodig, want je krijgt een heel boekwerk met vragen en opdrachten mee. Je hebt dus aardig wat mensen nodig, liefst ook zo divers mogelijk, omdat de vragen ook over van alles kunnen gaan. Van jong tot oud, mannen, vrouwen, kinderen, mensen met sportkennis, mensen die veel van Oirschot weten: noem maar op. Hoe gemêleerder, hoe beter. Om zo'n team samen te stellen, moet je ook mensen zoeken, die niet perse bij je 'inner circle' horen. Dat maakt het ook leuk, want zo vergroot je ook je netwerk weer." Ankie van den Wittenboer vult lachend aan: "Je kunt beter geen haantjes hebben! Het evenement beslaat trouwens twee dagen. Op 16 maart is de Kwis zelf, de zaterdag erop volgen de uitslagen en de prijsuitreiking bij De Beurs. Van vorig jaar weet ik dat ook die avond heel gezellig is: je hoort natuurlijk de leukste anekdotes, van wat iedereen heeft meegemaakt!" Alle drie weten ze dat tactiek belangrijk is, net als een goede taakverdeling in het team. Phia: "Het is belangrijk iemand goed de handleiding van het vragenboek te laten lezen, zodat je team zich goed aan de regels houdt. Het originele vragenboek moet bijvoorbeeld ingeleverd worden, op de goede volgorde. Wat doe je met vragen of opdrachten die je niet direct weet? Vorig jaar zagen we dat teams met heuse whiteboards werkten, of de bladen die nog niet aan de beurt waren geweest aan een waslijn hadden hangen. Dan kun je er als teamlid zelf iets van je gading afhalen. Maar ieder doet het op zijn eigen wijze natuurlijk." Het dorpse karakter is tijdens de Kwis goed terug te zien in Oirschot. Ankie vertelt: "Je komt elkaar bij opdrachten in het dorp tegen natuurlijk. Hartstikke leuk. Op dit moment zijn er al ruim 25 teams ingeschreven. Ook de sponsoren weten ons nu zelf te vinden. Dat is fijn: zo kunnen we weer een leuke geldprijs voor de winnaar beschikbaar stellen. Die stellen daarvoor zelf een goed Oirschots doel voor." En dat is natuurlijk nog een extra plus voor de Orskôtse saamhorigheid. Inschrijven kost 15 euro per team. Meer info en inschrijven via: www.orskotsekwis.nl of via info@orskotsekwis.nl

De komende weken zullen er in het Oirschots Weekjournaal hints verstopt zitten die de deelnemende teams kunnen gebruiken. Let dus goed op!

Meer berichten