Foto:

Weekmarkt in beeld

De Oirschotse weekmarkt is elke dinsdagochtend 'the place to be'. Bijna dertig kramen vullen dan het gezellige plein voor de St. Petrusbasiliek, voor het marktpubliek is het heerlijk struinen tussen de grote diversiteit aan kramen. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is er te koop, van verse vis tot exotisch fruit en van hippe jeans tot heerlijk geurende stroopwafels. Veel van de marktkooplui komen al sinds jaar en dag in Oirschot. Ze stellen zich graag aan je voor. Deze week: Michel Lodewijks (42) van Lodewijks Fruit uit Tilburg.

"We staan misschien al wel vijftig jaar op de Oirschotse markt. Voorheen heette het bedrijf nog De Bananen Prinses. Ik ben als 15-jarig jongetje op de markt begonnen en drie jaar geleden heb ik het bedrijf overgenomen. We hebben toen alles eens mooi aangepakt, met mooie tenten, een fris logo en een nieuwe naam. Oirschot is een heel mooi dorp, met een fraai plein en gezellige terrasjes.

Daarnaast vind je er van alles aan winkels. Je hoeft in principe echt niet naar de stad. Maak er gewoon een gezellige marktochtend van, met een kop koffie toe, in een van de omliggende cafés. En voor ons geldt: niets is lekkerder dan vers fruit van de markt, zorgvuldig naar smaak en wens ingekocht. Wil je leuke weetjes zien over groente en fruit? Like dan onze Facebook pagina of Instagram. Zo blijf je op de hoogte. Dus van harte welkom bij onze kraam, waar mijn vrouw Deborah en ik elke dinsdag voor u klaar staan. Ook voor een praatje natuurlijk!"

Meer berichten