Kazem Habibi en zijn vrouw Susan.
Kazem Habibi en zijn vrouw Susan. (Foto: )

Kazem Habibi pakt zijn vertrouwde vak weer op

Zo'n drie maanden geleden opende Kazem Habibi zijn kledingreparatie- en stomerij aan de Rijkesluisstraat 14 in Oirschot.

Oirschot - In het pand waar vroeger juwelier Franken zijn zaak had, is het nu mogelijk om kleding in- of uit te laten nemen of te laten repareren. Ook kun je terecht voor het opknappen van gordijnen, kussens en lederwaren.

Met de paplepel ingegoten

Kazem Habibi, die dit jaar 50 jaar wordt, is afkomstig uit Afghanistan en woont sinds 2014 samen met zijn vrouw Susan en hun dochters Roya en Mehdye en zoon Farhad in Oirschot.

In Herat, de één na grootste stad in het westen van Afghanistan, was Kazem ook al kleermaker. Het beroep werd hem met de paplepel ingegoten want ook zijn vader oefende dit beroep uit. Daarnaast werkte hij er als fotograaf. Samen met zijn zoon pakte hij na hun vlucht naar Nederland het vak weer op en opende zijn eigen zaak in het centrum van Oirschot. Zijn vrouw Susan is blij dat ze mee kan werken, iets wat voor vrouwen in Afghanistan absoluut verboden is. Ook de kinderen werken naast hun eigen banen mee in de zaak.

Meer berichten