Foto:

Olliedonk bezig met voorbereidingen

Van de redactie

Carnavalsoptocht 2019

Nog maar enkele weken en dan is het alweer zover: carnaval 2019! Ook in Olliedonk (Spoordonk) zijn de voorbereidingen in volle gang.

Spoordonk - Voor de 53e keer zal de carnavalsstoet door de straten van Spoordonk trekken en wel op 4 maart, carnavalsmaandag. Uiteraard hangt het succes van een optocht voor een groot deel af van deelnemende wagens en (loop)groepen. Cv de Olliedonkers doet daarom een beroep op alle wagenbouwers, (buurt)verenigingen en individuelen om ook dit jaar weer in te schrijven voor deelname aan de optocht. Daarbij is speciaal voor de jongste deelnemers een aparte categorie, dus ook aan hen de oproep om samen met vriendjes en vriendinnetjes een leuke een loopgroep samen te stellen.

De optocht start dit jaar evenals voorgaande jaren in de Broekstraat en de ontbinding zal plaatsvinden op de parkeerplaats bij de Stapperij aan de Spoordonkseweg. Voor de complete route zie www.cvdeolliedonkers.nl .Daar vind je, naast de route, ook het reglement voor de optocht. In het reglement is de volgende aantekening opgenomen: Voor gekochte wagens; deze mogen aan de optocht gewoon deelnemen en dingen ook mee naar de prijzen maar zullen punten aftrek krijgen. Belangrijk aandachtspunt is evenals andere jaren dat strooimateriaal en alcohol niet zijn toegestaan. Daarbij is de maximale afmeting van de grote wagens 5,5 meter (hoog), 4 meter (breed) en 18 meter (lang).Ook dit jaar zullen er weer geldprijzen zijn; de 1e prijs bij de grote wagens zal 450 euro zijn en de 1e prijs bij de kleine wagens zal 225 euro bedragen. Ook in de andere categorieën kunnen geldprijzen worden gewonnen door de deelnemers. In de jeugdcategorie zullen alleen maar bekers te verdelen zijn.

Op zondag 3 februari & 10 februari is er gelegenheid om zich in te schrijven voor deelname aan de Spoordonkse optocht bij: J. der Kinderen, Merodelaan 40, telefoonnummer 06-51905949 tussen 11.00 en 12.00 uur. Daarna kan er alleen ingeschreven worden op afspraak. De inschrijving sluit op zondag 17 februari.

Meer berichten