Léon Brands en Bart Noyen coachen bij het onderdeel verspringen. Vliegend: Franky de Langen
Léon Brands en Bart Noyen coachen bij het onderdeel verspringen. Vliegend: Franky de Langen (Foto: Ad van Zelst)

Atletiek Oirschot groeit als kool

Kees Smetsers

Léon Brands aan het woord

Atletiek Oirschot haalde begin 2018 het 250e lid binnen en stevent nu al af op de 300 leden. Vooral het aantal jeugdleden heeft een stormachtige ontwikkeling door gemaakt. Kees Smetsers was benieuwd naar de reden van deze groei en daarom heeft hij die vraag gesteld aan Léon Brands, coördinator jeugd van Atletiek Oirschot. Die gaf het volgende antwoord:

Oirschot - “De reden, waarom ik bij de atletieksport terecht ben gekomen, heeft veel te maken met de ernstige knieblessure die onze zoon Niek drie jaar geleden opliep tijdens een skivakantie. In eerste instantie leek de blessure nogal mee te vallen en kon hij gewoon blijven spelen in zijn voetbalteam. Later bleek echter uit onderzoek dat hij de voorste kruisband had afgescheurd en toen kon hij alleen nog maar sporten met een brace. Omdat voetballen op een gegeven moment te gevaarlijk was met zijn blessure, zijn we met hem een andere sport gaan zoeken en zo kwamen we uit bij Atletiek Oirschot. Niek ging daar 'atletieken' en door zijn fanatisme werd de jeugdtrainer René van de Ven ook geraakt. Al heel snel bleek dat onze dochter Bente ook op atletiek wilde gaan. Ik was zelf al lid bij Atletiek Oirschot door het hardlopen, en het duurde niet lang of heel ons gezin was fanatiek bezig bij Atletiek Oirschot. Toen bleek dat men zocht naar een jeugdtrainer. Dat sprak me wel aan. Het was even wennen, maar zo leuk om te zien, die enthousiaste kinderen bezig met de technische onderdelen die deze mooie sport biedt. In samenspraak met René zijn we weer wat meer wedstrijden gaan bezoeken. Bente haalde regelmatig podiumplaatsen en er kwamen steeds meer jongens en meisjes van de basisschool, die ook mee wilden doen. Atletiek Oirschot heeft een stel goede jeugdtrainers, die de kinderen op een leuke manier motiveren en stimuleren. Op een gegeven moment bleek tijdens de Kempische Crosscompetitie dat wij met zoveel jeugdleden bij die wedstrijden waren, dat we steeds hoger kwamen in het pupillenklassement. In de laatste wedstrijd van deze competitie bereikten we zelfs de eerste plaats. Voor veel kinderen van de basisschool waren deze successen mede aanleiding om zich ook als jeugdlid van Atletiek Oirschot aan te melden. Hopelijk zal deze groei zich komend jaar voortzetten. In dat opzicht is het jammer dat Atletiek Oirschot niet beschikt over een betere accommodatie. Sport is voor kinderen een belangrijk onderdeel van hun opvoeding en daarom hoop ik dat we de stijgende lijn van het aantal jeugdleden vast kunnen houden. Atletiek Oirschot heeft qua jeugd een mooie toekomst en daarvoor willen wij ons met hart en ziel blijven inzetten.”

Het gesprek met Léon Brands bevestigt dat Atletiek Oirschot over een stel zeer gemotiveerde jeugdtrainers beschikt, die de jeugd op een heel mooie manier begeleiden. Het zou mooi zijn als het bestuur van de Gemeente Oirschot deze trainers zou helpen door middel van een verbetering van de accommodatie.

Meer berichten