Foto:

Mooie gesprekken bij de kerstboom

Rens van Ginneken

Op 23 december staan (oud) dorpsgenoten die hun bijzondere verhalen willen delen in een fijne kerstsfeer in de Kerk Oostelbeers garant voor weer een interessante editie van de live talkshow Beers' Gebuurt.

De Beerzen - Frater Ad Hems was 50 jaar werkzaam op Noord-Sumatra. Zijn verhaal gaat over hoe hij ter bestrijding van de armoede 'boerenleenbanken' heeft opgericht. Judo in de Beerzen en judo als topsport; hierover vertellen Nederlands jeugdtoptalent Fleur van Oudgaarden en Ingrid van Gils, trainster bij de Beerse judovereniging Sankawa. Met dr. Jan Lavrijsen, Radboud Nijmegen, gaat het gesprek over zijn onderzoek naar de lotgevallen van m.n. jonge mensen van wie het bewustzijn na coma niet terugkeert. Hoe een dagelijkse boodschap zuur kan uitpakken door misbruik van goed vertrouwen heeft Mieke Liebregts moeten ervaren: babbeltruc. Heemkundekring Den Beerschen Aard bestaat 30 jaar waarin er veel is gerealiseerd. Jan Aerts en Jan van Vroenhoven weten wat er de komende jaren op het programma staat. Gered door een AED: Marcel van 't Veer kreeg een hartstilstand op 27-jarige leeftijd tijdens volleybaltraining. Hij is gered door snel handelen én de inzet van een AED. Muziek: De 2J's - Jan van Ham en Jan den Otter - bespelen verschillende instrumenten en zijn deze editie onze 'house band'. U hoort hen voor en tijdens de show. Als beroepsmatig muskusrattenvanger weet Ted van der Heijden als geen ander waarom en hoe je dit dier bestrijdt. Verder geeft Jack van Beers een inkijkje in de sinds lange tijd jaarlijks terugkerende en immer drukbezochte Nieuwjaarsquiz. De gesproken column van Rens van Ginneken kondigt het einde van de talkshow aan.
Het programma begint stipt om 14.30 uur. De entree is gratis. Na afloop is er nog een gezellig 'nagebuurt' met muziek en een hapje verzorgd door de Kerk Oostelbeers.

Kun je er echt niet bij zijn? Beers' Gebuurt is live te volgen op You Tube Beers Gebuurt.

Meer berichten