Jan Mulders en Jo van Hattum van de organisatie, samen met de mannen van Puinhoop Kollektiv.
Jan Mulders en Jo van Hattum van de organisatie, samen met de mannen van Puinhoop Kollektiv. (Foto: )

Een 'pakkend' kerstevenement

Rens van Ginneken

Kerstpakken Parkoers tweede editie

De eerste editie van het Kerstpakken Parkoers werd vrij onverwacht een enorm succes. Dit jaar kan er op zaterdag 15 december weer worden gelopen voor het goede doel. De route loopt weer door en langs tal van Beerse bedrijven, instellingen en verenigingen.

Middelbeers – 'We stonden er vorig jaar echt van te kijken. We hadden met de leverancier van de kerstpakken afgesproken dat we dichte dozen met pakken nog konden terugbrengen. Maar uiteindelijk hadden we 750 deelnemers en moesten we verschillende keren meer rijden met een busje vol pakken', aldus een enthousiaste Jan Moeskops van de organisatie. Dit jaar worden er zelfs duizend mensen of meer verwacht, die vanaf het Doornboomplein de route van circa 3,5 kilometer door Middelbeers gaan afleggen. Deelnemers betalen dan 7,50 euro voor een kerstmannenpak, dat ze na afloop mogen houden. Voor kinderen bedraagt de deelname 5 euro: zij lopen per twee onder begeleiding van minimaal één volwassene. De route loopt dit jaar wat anders dan in 2017, maar weer zijn er tal van bedrijven, instellingen en verenigingen die meedoen, of waar doorheen gewandeld kan worden en waar vaak ook nog iets leuks gebeurt. Zo doen vrijwel alle winkels en cafés mee, maar ook de brandweer, de toneelvereniging, EHBO, de carnavalsvereniging, sportpark De Klep, Stichting Wensambulance, de harmonie, Amarant en Ons Mevrouw. Er is volop vermaak en muziek langs de route.

Goede doelen

De Beerzen hebben inmiddels een flinke reputatie omhoog te houden als het gaat om het ondersteunen van goede doelen. Dat zijn bij dit evenement Stichting ALS en de Parkinsonvereniging. Vorig jaar ging er naar beide goede doelen maar liefst 3000 euro. Stichting ALS is volop op de kaart gezet door de vorig jaar overleden ALS-patient Peer Hems, de boegbeelden van de Parkinsonvereniging zijn bij dit evenement de bekende Beerzenaren Jo van Hattum en Jan Mulders. Zij zullen uiteraard prominent aanwezig zijn en draaien ook volop mee in de grootscheepse organisatie. Een heel mooi extraatje bij deze tweede editie is de belangeloze medewerking van het fameuze Puinhoop Kollektiv. Zij verzorgen vanaf 15.30 uur de warming voor de vele kerstmannen- en vrouwen op het Doornboomplein. Rik van Korven, dj bij 'Puinhoop', vertelt: 'Daar gaan we natuurlijk een mooie feestje van maken. Het wordt natuurlijk een prachtig gezicht, al die op en neer springende kerstmannen op het plein!' De afterparty in De Doornboom wordt geleid door dj Roel Adriaans. 'De gezelligheid staat bij het Kerstpakken Parkoers voorop', verzekert Ans van Hattum, echtgenote van Jo.

Kerstpakken Parkoers 2018, op zaterdag 15 december, vanaf 15.00 uur op het Doornboomplein, 15.30 warming-up door Puinhoop Kollektiv en vanaf 16.00 uur groepsgewijs vertrek vanaf het Doornboomplein.

www.kerstpakkenparkoers.nl

Meer berichten