Puinhoop Kollektiv, hier bij de huldiging van PSV in Eindhoven, stopt na zeven jaar met draaien. Feesten blijven ze wel organiseren.
Puinhoop Kollektiv, hier bij de huldiging van PSV in Eindhoven, stopt na zeven jaar met draaien. Feesten blijven ze wel organiseren. (Foto: )

'Puinhoop' houdt het voor gezien

Rens van Ginneken

Nog één seizoen draaien

Na zeven mooie jaren hebben de dj's van Puinhoop Kollektiv alles bereikt wat ze wilden. Volgend jaar stoppen ze met draaien, de feesten blijven wel.

Middelbeers - De verfspatten bij alle drie op hun kleding zijn tekenend voor de inmiddels hechte vriendschap tussen de mannen van Puinhoop Kollektiv. "Ik ben pas verhuisd naar Eindhoven en Rik en Tommy helpen me nu met het schilderen van mijn appartement. We wonen ook weer vlak bij elkaar", zo lacht Lars den Otter (28). De geboren Beerzenaar vormt samen met Rik van Korven (28) en Tommy Gooskens (28) sinds 2011 Puinhoop Kollektiv. Rik vertelt: "De rolverdeling ontstond als vanzelf, met Lars als mc en een act als een soort cross-over van eclectische muziek, gekkigheid, een snelle presentatie en een beetje een rauw, soms wat boers sfeertje. Het moet echt losgaan. Al snel werden we voor steeds grotere festivals geboekt, op steeds betere tijden. Dat is kicken hoor, de eerste vlucht die voor je betaald wordt, de tapas en de champagne die klaarstonden in het hotel in Albufeira in Portugal. Het hotel hebben we amper gebruikt, de champagne wel natuurlijk, haha!" Tommy vult aan: "Het tweede en derde jaar sprongen we iedere week een gat in de lucht, de ene aanbieding was nog mooier dan de andere. Maar uiteindelijk wordt ook dat steeds normaler", zo constateert hij nuchter. En zo stonden de drie bijvoorbeeld op 7th Sunday Festival, Wish Outdoor, Solar, Mysteryland en de Zwarte Cross. Ook hadden ze hun eigen jaarlijkse feest in Middelbeers, waar vele duizenden jongeren op af kwamen. Daarnaast ontwikkelde het drietal zich verder op het gebied van eigen feesten organiseren, zoals het Pampus Festival in Middelbeers. "Een echt hoogtepunt vond ik wel dat we mochten draaien bij het kampioenschapsfeest van PSV, na Guus Meeuwis", vertelt Rik.

Guerrilla tactiek

Puinhoop Kollektiv wist vaak slim de aandacht op zich te vestigen, met guerrilla-achtige tactieken. Zo was er dit jaar beroering in de Beerzen, toen op social media en in een gefaket krantenartikel van ED de komst van Nachtclub Priscilla werd aangekondigd. Zelfs het voormalig wokrestaurant werd behangen met prikkelende posters: het verwees allemaal ludiek naar het Puinhoop Festival. Lars, met een brede glimlach: "Ja, we hebben humor en een stuntje altijd wel succesvol als marketing ingezet." Over het stoppen als dj-team. "We hebben alles kunnen afvinken wat we wilden bereiken. We zouden nog jaren succesvol kunnen draaien, maar voor ons zou het niet veel meer toevoegen. Zo kunnen we straks op alleen maar mooie hoogtepunten terugkijken", aldus Lars. Tommy: "Ik heb het nooit als werk gevoeld. Ruzie was er ook nooit, zelfs niet als we maar een uurtje geslapen hadden." Helemaal stoppen is nog niet aan de orde. Rik: "We draaien nog één keer per jaar, op ons eigen festival in Middelbeers. Verder gaan we ons toeleggen op het nog vaker en professioneler organiseren van festivals. We hebben nog heel veel mooie ideeën."

Meer berichten