Tuincentrum Coppelmans ondersteunt de kerstballenactie van Kika. Ook leuke tekeningen voor kinderen in het ziekenhuis zijn zeer welkom.
Tuincentrum Coppelmans ondersteunt de kerstballenactie van Kika. Ook leuke tekeningen voor kinderen in het ziekenhuis zijn zeer welkom. (Foto: )

Hartverwarmende kerstactie voor KiKa

Rens van Ginneken

Kerstballenactie bij Coppelmans

Tuincentrum Coppelmans doet enthousiast mee met de landelijke Kika Kerstballenactie. Maar het tuincentrum doet er nog een schepje bovenop, met het verzamelen van mooie tekeningen voor kinderen die met kerst in het ziekenhuis moeten verblijven.

Oirschot – Met de landelijke kerstballenactie voor Kika wordt geld verzameld voor het onderzoek tegen kanker bij kinderen. Het streven is om het genezingspercentage binnen afzienbare tijd van 75 naar 95 te brengen. Ook bij Tuincentrum Coppelmans in Oirschot worden de kerstballen verkocht. Van de aankoopprijs gaat 2,50 euro rechtstreeks naar Kika. Daarnaast heeft het tuincentrum echter nog een ander mooi initiatief aan deze actie gekoppeld.

Tekeningen

Marielle Coppelmans van het tuincentrum vertelt: 'We roepen alle kinderen op om mooie tekeningen te maken voor de kinderen die met de kerstdagen in het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven moeten verblijven. We vinden het belangrijk om stil te staan bij het feit, dat het helaas niet voor alle kinderen is weggelegd om een gezellige kerst thuis door te brengen. Het is dicht bij huis, bijna iedereen in de regio kent het Catharina Ziekenhuis wel, maar we zijn er ons vaak niet van bewust dat er daar ook kinderen zijn, met de kerstdagen. Met de tekeningen willen we de kinderen laten zien dat er aan hen gedacht wordt.'

Eigen verhaal

Marielle vervolgt: 'Bij ons personeel leeft de actie al wel. Ook op de Oirschotse scholen worden de leerlingen opgeroepen om mooie tekeningen te maken voor een kindje in het ziekenhuis.

Kerstboompje

We hopen straks aan elk kind dat met kerst in het ziekenhuis verblijft een leuk pakketje, met de tekeningen en een mini kerstboompje te kunnen aanbieden. Dus kinderen: maak zoveel mogelijk mooie tekeningen en lever ze bij ons in!', zo roept Marielle op.

Info: www.coppelmans.nl

Meer berichten