Foto:

Sinterklaas en Zwarte Piet vergeten Spoordonk niet

Het was dit weekend koud op het Kerkplein in Spoordonk. Een gure oostenwind liet de aanwezige mensen huiveren in hun dikke jassen. Maar dat veranderde toen de limousine van Sinterklaas met wapperende Spaanse vlaggen kwam aangereden.

Ingezonden - Door de droogte van afgelopen zomer stond er te weinig water in de Beerze en kon Sinterklaas met zijn Zwarte Pieten niet per boot komen, dus was hij gewoon over de weg naar Spoordonk gekomen.

Bij het zien van de auto renden alle kinderen op het Kerkplein dolenthousiast naar de weg om Sinterklaas te verwelkomen. Die reed nog een extra rondje rond het kerkplein en de kinderen renden hem achterna, want ze wilden Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten zo snel mogelijk zien. Toen de auto stil stond werd de rode loper uitgerold en konden de kinderen van Spoordonk eindelijk dichtbij de goedheiligman komen. Wat een mooi gezicht was dat, al die kinderen met hun stralende gezichtjes. Veel aanwezige ouders zullen op dat moment even gedacht hebben aan de mensen, die de Zwarte Pieten willen verbieden en de kleine kinderen dit mooie moment willen afnemen.

Spoordonk laat zich niet de wil van een heel kleine minderheid opleggen en dat lieten ze op deze dag zien. Het was een feest voor de kinderen, zoals het altijd geweest is en zoals het altijd moet blijven. Sinterklaas had ook nog een verrassing voor de Bali Runners. Die waren door hun voorraad speculaas heen en konden even geen speculaas verkopen voor de kinderen in Indonesië. Maar Sinterklaas was die dag hun reddende engel, want hij had een aantal dozen speculaas meegebracht uit het Jumbo-filiaal in Spanje. Opgelucht namen de Bali Runners de dozen met speculaas in ontvangst. Samen met de kinderen van Spoordonk namen ze afscheid van Sinterklaas en zijn hartveroverende, lieve Zwarte Pieten, die verder gingen om nog meer kinderen blij te maken met hun komst. Iedereen was blij dat Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten ook dit jaar naar Spoordonk hadden kunnen komen.

Meer berichten