De Westelbeerse schoolkinderen namen 15 november hun nieuwe bus feestelijk in gebruik. De bus heeft onder andere een elektrische deur, lage instap en waarschuwingsverlichting.
De Westelbeerse schoolkinderen namen 15 november hun nieuwe bus feestelijk in gebruik. De bus heeft onder andere een elektrische deur, lage instap en waarschuwingsverlichting. (Foto: Rens van Ginneken)

Verbonden door de schoolbus

Na 26 trouwe dienstjaren wordt de schoolbus van Westelbeers vervangen. Het blijft een bijzonder verhaal van Stichting Schoolbus Westelbeers, die door het succes van de Westelbeerse Pinksterfeesten al bijna een halve eeuw deze bus laat rijden.

Westelbeers – Enige trots stralen ze toch wel uit, het bestuur van de stichting. "We hebben 26 jaar kunnen sparen en zijn nu inderdaad trots, dat we weer een nieuwe bus hebben kunnen kopen", onthult Rob van Beers. Paul van Hoof valt bij: "Vanuit de opbrengsten van de Pinksterfeesten bekostigen we alles, ook het onderhoud bijvoorbeeld. Al vele jaren zonder gemeentelijke subsidie of sponsoring." Hij vervolgt: "Ouders betalen jaarlijks een kleine gezinsbijdrage, het enige wat de stichting verder van hen verlangt is: inzet bij de Pinksterfeesten. Bij het opbouwen, achter de bar, bij het opruimen, of wat dan ook maar nodig is." Giel Smulders lacht: "Die betrokkenheid blijft blijkbaar, want na de laatste Pinksterfeesten hielp een echtpaar van in de tachtig nog met het uitvegen van de tent!"

Geschiedenis en toekomst

De schoolbus kwam er in 1970 vooral omdat Westelbeerse ouders zich zorgen maakten over de veiligheid. Langs de Westelbeersedijk was destijds nog geen verlichting en ook geen fietspad. Inmiddels staat de teller dagelijks op 30 tot 35 vervoerde kinderen. Van Hoof: "We hebben nog overwogen of het wellicht niet verstandiger was om het vervoer te regelen met taxibusjes. Maar we hebben vrij nauwkeurig bekeken wat de kinderaanwas in Westelbeers de laatste jaren was. Toen bleek al snel dat zeker de komende vijf jaar het aantal kinderen dat van het vervoer gebruik zou maken stabiel blijft en dat daarmee een eigen bus rendabel blijft." Momenteel wordt de bus gereden door Piet van Kerkhof en Liesbeth Netten.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden