Foto:

Bali Runners starten met speculaasproject

Kees Smetsers

De Bali Runners gaan weer beginnen met hun speculaasproject. Ze proberen in de maand november zoveel pakketten speculaas te verkopen dat ze van de opbrengst weer een groot aantal Indonesische kinderen een betere toekomst kunnen geven.

Oirschot - Dankzij een mooi gebaar van Jumbo Oirschot kunnen de pakketten tegen inkoopprijs worden ingekocht. De pakketten zullen bij een groot aantal verkooppunten te koop zijn voor de prijs van 2,00 euro per pakket. In het weekend van 23 november tot 25 november staan de Bali Runners in de winkels van Jumbo Oirschot en Jumbo Middelbeers om daar hun pakketten speculaas te verkopen.

De Bali Runners hopen dit jaar van de ontvangen sponsorgelden en de opbrengst van de speculaas ongeveer 20 Indonesische kinderen, die een loopbeperking hebben, te kunnen laten opereren. Daarnaast hopen ze ook Marjanne Oomen te kunnen helpen, die op Bali met haar stichting Stepping Stones Bali een klompvoetproject heeft, wat gericht is op onderwijs en bijscholing van hulpverleners op Bali.

Operaties

De operaties van de kinderen zullen in november 2018 en februari 2019 plaats vinden op de eilanden Bali en Sumatra. De kinderen zullen worden geopereerd door een team van een Belgische en drie Nederlandse orthopedisch chirurgen. Op zondag 4 november 2018 kwam een van de Nederlandse orthopedisch chirurgen, Melinda Witbreuk uit Amstelveen, naar Oostelbeers om daar met de Bali Runners te praten over de komende operaties. Zij ging ook een uurtje mee rennen over landgoed De Baest en daarna kocht ze een hele doos (14 pakketten) speculaas. Dit symbolische gebaar werd door de Bali Runners zeer op prijs gesteld.

Hopelijk zullen veel mensen uit de gemeente Oirschot het voorbeeld van Melinda volgen, want dan kan het doel van de Bali Runners bereikt worden.

Meer berichten